Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οι Δήμοι Ανήκουν στους Δημότες κι όχι στους Ιδιώτες.....



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.


                                                         
Αθήνα, 18 Αυγούστου 2011
                                                               
Αριθμ. Πρωτ.: 793




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για την πρόθεσή του να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτες της καθαριότητας του Δήμου.
Δικαιολογία και άλλοθι για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι η έλλειψη προσωπικού που την εποχή του μνημονίου και της τρόικας είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με κίνδυνο πολλές υπηρεσίες τους (Κ.Ε.Π., Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα κ.λ.π.) να υπολειτουργούν.
Η  επιλογή της Δημοτικής Αρχής Λαγκαδά είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας με στόχο την υπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή για δήθεν μείωση του κόστους είναι στάχτη στα μάτια των Δημοτών που θα δουν τα Δημοτικά Τέλη να αυξάνονται υπέρογκα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή καλεί το Δήμαρχο Λαγκαδά να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες και μαζί με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά να αγωνιστούν, για την στελέχωση της υπηρεσίας της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό, τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά σε συντονισμό και καθημερινή επικοινωνία με την Ομοσπονδία αλλά και τους υπόλοιπους συλλόγους στο Νομό Θεσσαλονίκης για να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή και στο Δήμο Λαγκαδά της επικίνδυνης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης.
Σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Λαγκαδά κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής θα επισκεφθεί το Δήμο  για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να καθοριστούν οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                    Ιωάννης Τσούνης  
---------------------------------------------------------------------------

....  ο Δήμος Χαλκηδόνος με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (219/2011) αποφάσισε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 75 του νόμου 3852/2010 για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», που παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να αναθέτουν σε ιδιώτες υπηρεσίες όπως η αποκομιδή και η μεταφορά απορριμμάτων.
Ο προϋπολογισμός που ήδη έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο αγγίζει τις 400.000 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια τεσσάρων περίπου μηνών, δηλαδή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.....( www.aftodioikisi.gr)

"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.


δημοσίευσε ...