Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Α.Π.



Αθήνα, 25 Αυγούστου 2011

        Αριθμ. Πρωτ.: 816


                Προς:
                Συλλόγους-Μέλη
                της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


                                                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ύστερα από επίμονα ερωτήματα των Συλλόγων - Μελών της Ομοσπονδίας αλλά και πολλών συναδέλφων για τις ημερομηνίες πληρωμής των εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, αλλά και του ότι πολλοί Δήμοι κατά τη διαδικασία ένταξή τους στην Ε.Α.Π. εφαρμόζουν για το προσωπικό αυτό τη μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους σε αντίθεση με το λοιπό προσωπικό, επισημαίνουμε τα εξής:

α. Σύμφωνα με το άρθρο 172 του Ν. 3584/2007, «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α’ –ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 143/28-6-2007), οι αποδοχές του προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καταβάλλονται δεδουλευμένα ανά δεκαπενθήμερο και στην αρχή κάθε δεκαπενθημέρου.

β. Μετά από επικοινωνία με την ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ τονίστηκε πως ουδέποτε «επέβαλε» στους Δήμους την άπαξ μηνιαία καταβολή των αποδοχών στους Ιδιωτικού Δικαίου εργαζόμενους πολύ δε περισσότερο όταν η Νομοθεσία προβλέπει την καταβολή τους σε δύο (2) Δεκαπενθήμερα, ενώ τονίστηκε πως οι ημερομηνίες που προκαθορίστηκαν είναι ενδεικτικές και οριστικοποιούνται μετά την συνεργασία της Ε.Α.Π. με τον εκάστοτε Δήμο ή Ν.Π.Δ.Δ.

Γι΄ αυτό καλούμε τους Συλλόγους – Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  να παρέμβουν άμεσα στους Δήμους και τις Οικονομικές Υπηρεσίες τους για να τηρηθεί η νομιμότητα δηλαδή η καταβολή των αποδοχών και στους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου σε δύο (2) Δεκαπενθήμερα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος              Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...