Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟΥ».


Αθήνα, 23 Αυγούστου 2011Αριθμ. Πρωτ.: 805

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την οικονομική μας εξόντωση μέσω του νέου «μισθολογίου – φτωχολογίου» με την ισοπεδωτική μείωση όλων των αποδοχών μας.

Η περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης αλλά και η αναδρομική καταβολή από 1-1-2011 της κράτησης 3% υπέρ της ανεργίας και του Τ.Π.Δ.Υ. δείχνουν ότι οι επιλογές της για το νέο «μισθολόγιο» θα είναι πιο επώδυνες και θα μας οδηγήσουν όλους στη φτώχεια και την ανέχεια.

Ήδη από το 2010 το εισόδημά μας έχει μειωθεί κατά 25% ενώ και το 2011 με το μεσοπρόθεσμο, τον εφαρμοστικό Νόμο αλλά και το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μειώθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα οι συνολικές περικοπές στο εισόδημά μας να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%.

Η Κυβέρνηση και η πολιτική της απέναντι στο αδιέξοδο και στον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων που δημιουργεί στην Ελληνική οικονομία η πολιτική των μνημονίων και της Τρόικας, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι το Δημόσιο και τους εργαζόμενους της με επακόλουθο νέα μέτρα και πάλι νέες περικοπές.

Γι΄ αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να προετοιμάσουμε το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου για τη ΜΕΤΩΠΙΚΗ μας σύγκρουση, με τη νέα επίθεση στο εισόδημά μας, με το τσεκούρωμα των αποδοχών μας καθώς η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη γενικότερη επιδρομή στα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις εγγυήσεις ζωής όλων των μισθωτών, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των απλών πολιτών, των μη εχόντων. Καθώς αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις ανάγκες της ζωής μας, να φανούμε συνεπείς σε προγραμματισμένες από χρόνια υποχρεώσεις μας (στεγαστικά δάνεια, σπουδές παιδιών, στη συντήρηση των οικογενειών κ.λ.π.).

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται και αυτή την περίοδο να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας το μοιραίο. Θα συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αλλά και αυτές που θα αποφασίσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας.

Επειδή είναι επείγουσα ανάγκη η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η προετοιμασία του κλάδου την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή για να καθορίσει με συγκεκριμένες μορφές τον τρόπο αντίδρασής μας, καθώς οι περικοπές του μισθολογίου, η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αλλά και οι απολύσεις του προσωπικού σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, είναι στην προτεραιότητα δράσης της Ομοσπονδίας μας.

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή. Με τους δυναμικούς, ενωτικούς και μαζικούς αγώνες θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που διασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα των τοκογλύφων, δανειστών, τραπεζιτών και διαλύει τις οικογένειες μας τη ζωή μας.

Η απάντησή μας σε αυτή τη συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη  πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας πρέπει να έχει προοπτική και να συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων. Αυτός πλέον πρέπει να είναι ο προσανατολισμός ώστε οι αποφάσεις μας να στηριχθούν καθολικά και να αντέξουν σε διάρκεια χρόνου.


ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ….. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ… ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ!!!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                    Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος              Γιάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...