Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκλογική Αποζημίωση: Σε άλλους ξεροκόμματο και σ’ άλλους παντεσπάνι.

Δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων
Απαξίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

"κλεμμένο" από : askota
Μία απλή ματιά στα επιδόματα που θα δοθούν ως εκλογική αποζημίωση σε δημόσιους υπαλλήλους είναι αρκετή για να αντιληφθούμε σε ποια κατηγορία υπαλλήλων κατατάσσει η συγκυβέρνηση των μνημονίων και ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λάβουν ως εκλογική αποζημίωση, μετά το «κόψιμο» μάλιστα του μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων από τους δικαιούχους, 93€ μεικτά (63€ καθαρά), όταν οι υπόλοιπες «ταχύτητες» εργαζομένων, όπως τις δημιουργεί το υπουργείο Εσωτερικών, θα λάβουν από 200 μέχρι και 2000€.

Μετά το πρώτο αίσθημα αδικίας που θα κυριεύσει τον καθένα μας βλέποντας την κατηγοριοποίηση, με την απαξιωτική αντιμετώπιση των εργαζομένων στους Δήμους από την συγκυβέρνηση, εύλογα θα το διαδεχτεί το ερώτημα, αυτό είναι το πραγματικό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων μπροστά στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που έχουμε υποστεί από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των «σιαμαίων» κομμάτων εξουσίας ?
Φυσικά και όχι είναι η απάντηση, αλλά ίσως είναι ένα μήνυμα προς εμάς για το μέλλον μας στην εργασία και πώς ακριβώς σκέφτονται οι πολιτικές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων να μας αντιμετωπίζουν, ως εργαζόμενους τρίτης, τέταρτης ίσως και πέμπτης κατηγορίας, εφόσον βέβαια είμαστε ακόμα εργαζόμενοι.

Ακολουθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που δημοσιεύθηκε 9 Μαΐου 2012 και αναφέρει …

«Στους 3.530 ανέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα λάβουν εκλογική αποζημίωση.
Επίδομα 1.700 ευρώ θα λάβουν ειδικότερα 3.132 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών και των περιφερειών, οι οποίοι απασχολήθηκαν σε εκλογικές εργασίες, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.
Στα 2.000 ευρώ θα φτάσει η αποζημίωση για 195 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι υπηρετούν στις διευθύνσεις Διοίκησης, Οικονομικού, Εκλογών και Μηχανοργάνωσης, ενώ μικρότερο - ορίστηκε στα 200 ευρώ - είναι το επίδομα για 203 εργαζόμενους των αποκεντρωμένων διοικήσεων, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).
Με άλλη απόφαση καθορίστηκαν και οι αποζημιώσεις για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, που ανέρχονται σε 115 ευρώ ημερησίως και δίνονται για ανώτατο διάστημα 7 ημερών, δηλαδή φτάνουν συνολικά τα 805 ευρώ.
Ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε τμήμα των περιφερειών Α' και Β' Αθήνας, Α' και Β' Πειραιά, Αττικής και Α' και Β' Θεσσαλονίκης το ανώτατο διάστημα καταβολής αποζημίωσης είναι 8 ημέρες, που συνεπάγεται πως θα λάβουν 920 ευρώ. Αντιστοίχως, για αντιπροσώπους σε ακριτικά νησιά ή νησιά της άγονης γραμμής - μεταξύ των οποίων εκείνα των Νομών Δωδεκανήσων και Κυκλάδων (εκτός Ρόδου και Κω), Κυθήρων, Αντικυθήρων, Σαμοθράκης, Θάσου, Ψαρών, Οινουσσών κ.ά. - προβλέπονται 9 ημέρες και η συνολική αποζημίωση ανέρχεται στα 1.035 ευρώ.
Ξεχωριστό κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ έχει προβλεφθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα κατανεμηθεί ως εκλογική αποζημίωση σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς»

δημοσίευσε ...