Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Έχασε το μέτρο ο Δήμαρχος Πειραιά προς χάριν των ιδιωτών.


Το γεγονός συνέβηκε λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, αιτία η παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα της εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα.
Παρά την ακύρωση των πλειοψηφικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια (υπ’αρ.  10126/9.4.2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής) για την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών πλαζ  Βοτσαλάκια και Φρεαττύδας, η Δημοτική Αρχή του κ.Βασίλη Μιχαλολιάκου προχώρησε και ολοκλήρωσε την διαδικασία του διαγωνισμού ανάθεσης.

Όταν λοιπόν,  Δημότες αγανακτισμένοι από την απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει την διαδικασία παρά την ακυρωτική απόφαση της Περιφέρειας, διαμαρτυρήθηκαν, ο Δήμαρχος Πειραιά χάνοντας φανερά το μέτρο, τους αποκάλεσε "φασίστες - νεοναζί και τραμπούκους" ενώ από τα πυρά του Δημάρχου δεν ξέφυγαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Συμμαχία στον Πειραιά" κα. Μαρία Σταθάκη και κ. Γιάννης Καρδαράς, τους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποκάλεσε "συμπαραστάτες και καθοδηγητές" των φασιστών - νεοναζί και τραμπούκων που διαμαρτύρονται.

Ενώ προσπάθησε να κάνει "συνένοχο" στις  ιδιωτικοποιήσεις  των δημοτικών ακτών, τον Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Παράταξης "Πειραιάς Πολιτών - Καθαρή Συμφωνία" κ. Ιωσήφ Βουράκη, κάτι βέβαια που διέψευσε ο ίδιος με την δημοσίευση ανακοίνωσης του.

Παρακάτω ακολουθούν, η ανακοίνωση - ενημέρωση του Δημάρχου, η εξώδικη δήλωσης  της Δημοτικής Παράταξης ¨ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», το δελτίο τύπου του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Καρδαρά και η ανακοίνωση του  Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωσήφ Βουράκη.
  
 
Ανακοίνωση - ενημέρωση


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΖ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ
Ολοκληρώθηκε σήμερα με άψογη διαδικασία και με όρους απόλυτης διαφάνειας και ομόφωνα από την Επιτροπή, ο διαγωνισμός αξιοποίησης των πλαζ «Βοτσαλάκια» και «Φρεαττύδας», στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως επισήμανε στο τέλος της διαδικασίας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος: « Ήρθε η ώρα να πάψουν οι παραλίες του Πειραιά να είναι οι πιο κακοποιημένες και εγκαταλελειμμένες παραλίες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Να είναι έρμαιο συμφερόντων και ανθρώπων της νύχτας.
Αυτό που ζήτησα από τις υπηρεσίες αμέσως μετά την εκλογή μου ήταν να κάνουμε και στις παραλίες του Πειραιά ότι συμβαίνει και σε όλη την Ελλάδα.
Δηλαδή, να είναι καθαρές και αξιοπρεπείς. Προσπελάσιμες σε όλους τους δημότες. Αυτό που εγγυάται η σημερινή δημοτική αρχή είναι ότι, όλοι οι δημότες του Πειραιά και όχι μόνο, όλοι οι επισκέπτες του Πειραιά, θα μπορούν να πηγαίνουν σε μια καθαρή παραλία αν θέλουν εντελώς δωρεάν.
Θα είναι πολύ καθαρότερο εκείνο το κομμάτι που θα είναι εντελώς δωρεάν, το μεγαλύτερο απ΄ ότι ήταν μέχρι τώρα. Πολύ πιο προσεγμένο. Θα κάνουμε το σωστό, εκείνο που υπηρετεί τον Πειραιά.
Δεν μπορεί ο Πειραιάς να μένει πίσω, γιατί κάποιες ελάχιστες και υποκινούμενες ομάδες θέλουν να τον κρατούν καθηλωμένο, παραποιώντας την αλήθεια.
Αυτοί οι ακραίοι, οι ελάχιστοι πιθανότατα μεταξύ τους και νεοναζί που στην πλειοψηφία τους δεν είναι καν Πειραιώτες, επιχείρησαν σήμερα με τραμπουκισμούς να εμποδίσουν να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να γίνει ο διαγωνισμός.
Δυστυχώς σε αυτές τους τις ενέργειες βρήκαν συμπαραστάτες και καθοδηγητές δυο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον κ. Καρδαρά και την κυρία Σταθάκη.

Τους πληροφορούμε ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να γονατίσει και να υποχωρήσει σε τέτοιες μεθόδους που υπηρετούν άνομα και ύποπτα συμφέροντα. Για μας πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα των πολιτών του Πειραιά και θα τα υπερασπιστούμε με πάθος. Μας Ενώνει ο Πειραιάς.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού (κα Πασχαλίνα Καλαγιά και κα Παρακευή - Ευαγγελία Αλεξανδράτου), όπως και το Δημοτικό Σύμβουλο Ιωσήφ Βουράκη, που στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας για Ανάπτυξη στον Πειραιά, αν και ανήκει σε άλλο συνδυασμό αλλά και τους επιχειρηματίες που ήρθαν να επενδύσουν στην πόλη μας και να δώσουν δουλειά σε μια εποχή που η ανεργία είναι ο εφιάλτης κάθε οικογένειας».
 
Εξώδικη Δήλωση
  
EΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ - ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ MΑΣ.
Της Δημοτικής Παράταξης ¨ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ».

ΠΡΟΣ: Το Δήμαρχο Πειραιά και Πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Μισθώσεων-Εκμισθώσεων
 κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο.
Κε Δήμαρχε,
Α.Με την παρούσα σας αποστέλλουμε την υπ’αρ.
 12/28.7.2011 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του α. 152 του Ν. 3463/2006 (θέμα  2ο) και τις υπ’αρ. 19764/24.6.2011 και 10126/9.4.2012 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Ειδικότερα:
1.Με την υπ’αρ. 12/2011 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του α. 152 του Ν. 3463/2006 ακυρώθηκε η υπ’αρ. 183/2011απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά με την οποία είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία η χορήγηση
 καρτών στάθμευσης οχημάτων στους μόνιμους κατοίκους του πεζόδρομου Παύλου Μελά και της οδού Παλαμηδίου 25-27.
2.Με την υπ’αρ. 19764/24.6.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακυρώθηκε η υπ’αρ. 194/4.4.2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία η μετατόπιση του περιπτέρου των Βασιλικής Κουτσογεωργίου και Καλλιόπης Θανοπούλου από την οδό Καραίσκου 115 και Β.Γεωργίου.
3.Με την υπ’αρ.
 10126/9.4.2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακυρώθηκαν οι υπ’αρ. 33 και 34/30.1.2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία η παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ.
Παρά όμως το γεγονός της ακύρωσης των τριών αυτών αποφάσεων, εσείς δεν έχετε συμμορφωθεί.
Αντιθέτως μάλιστα
 την Πέμπτη 3/5/2012 έχει οριστεί η διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ, ενώ έχουν ήδη ακυρωθεί οι σχετικές αποφάσεις.
Επειδή ο Δήμος Πειραιά και εσείς ως Δήμαρχός του αλλά και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Μισθώσεων-Εκμισθώσεων υποχρεούστε κατ΄άρθρο
 231 του Ν. 3852/2010 να συμμορφωθείτε με τις εκδοθείσες αποφάσεις, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα έχετε διαπράξει σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Σας καλούμε να συμμορφωθείτε με τις παραπάνω αποφάσεις.
Σας καλούμε ακόμη ν’απέχετε απ’ τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού και την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στις παραλίες ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ, που έχει οριστεί για την Πέμπτη 3/5/2012.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς το Δήμαρχο Πειραιά και Πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών Μισθώσεων-Εκμισθώσεων κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο, κάτοικο Πειραιά,
 προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επιδόσεώς του, επισυνάπτοντας με την παρούσα την υπ’αρ.  12/28.7.2011 απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του α. 152 του Ν. 3463/2006 (θέμα  2ο) και τις υπ’αρ. 19764/24.6.2011 και 10126/9763 αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
    Πειραιάς,2.5.2012.
                                Για τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»
Μ.ΣΤΑΘΑΚΗ
                                                                                Ι.ΚΑΡΔΑΡΑΣ

Δελτίο Τύπου του δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Καρδαρά.



ΤΡΕΙΣ (3) ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΖ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ
1. Οι με αριθμ. 33 και 34/30-1-2012 ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ του Δημ. Συμβουλίου Πειραιά περί παραχώρησης των πλαζ σε ιδιώτες ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μετά από προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.
2. Η Δημοτική Αρχή του κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ παρά την ΑΚΥΡΩΣΗ προχώρησε σήμερα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές σε δημοπρασία γεγονός αδιανόητο και επιεικώς άκομψο για τη διαφάνεια που επαγγέλλεται στα λόγια και τους θεσμούς που δήθεν υπερασπίζεται.
3. Πολίτες που είχαν  συλλέξει 2.000 υπογραφές κατά της παραχώρησης των 2 ΠΛΑΖ τις κατέθεσαν μαζί με εξώδικα Δημοτικών Συμβούλων που προειδοποιούσαν για ακυρότητα της διαδικασίας, στην Οικονομική Επιτροπή που παρόλα αυτά προχώρησε στη δημοπρασία και την κατακύρωση σε ιδιώτες.
4. Σαν να μην έφτανε το παράνομο της δημοπρασίας, ο κ. Δήμαρχος έχασε τον αυτοέλεγχό του και εξύβρισε τους 100 και πλέον πολίτες που διαμαρτύρονταν στην αίθουσα που διεξήχθη η δημοπρασία ως «ναζιστές» και «φασίστες» και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους (Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ, Γ. ΚΑΡΔΑΡΑ) «αρχηγούς των φασιστών».
Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών  του Πειραιά και τον ίδιο και την παράταξη της ΝΔ που προτίθεται να κυβερνήσει τη χώρα με διατυμπανιζόμενη διαφάνεια και με δήθεν νέο πρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι πολίτες δεν καταδικάσουν στις 6/5/2012 το σάπιο πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και που έφεραν την πατρίδα μας στην κατάρρευση.
Πειραιάς, 3/5/2012
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Απάντηση του δημοτικού συμβούλου κ.Ιωσήφ Βουράκη

Απάντηση στο Δήμαρχο Πειραιά κύριο Μιχαλολιάκο:
Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωσή σας στο διαδίκτυο σχετικά με το ξε-πούλημα των δυο παραλιών μας - της Φρεαττύδας και τα Βοτσαλάκια. Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διάβασα τις ευχαριστίες σας στο πρόσωπό μου καθώς, όπως λέτε, αν και ανήκω σε άλλη παράταξη στήριξα αυτή σας την απόφαση.
Είναι εύκολο και πολλές φορές εντυπωσιακό να λέμε λόγια του αέρα, κύριε Δήμαρχε. Να σας θυμίσω λοιπόν και σε εσάς αλλά και σε όσους τους αρέσει να δημιουργούν εντυπώσεις και να προσπαθούν μάταια να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ότι στην πρώτη συνεδρίαση που ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη μας, διαφωνώντας με την όλη διαδικασία, αποχώρησε.
Στη δε δεύτερη συνεδρίαση που επαναφέρατε το θέμα, προσπαθώντας εναγωνίως να το "περάσετε" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι, για να μην ξαναακυρωθεί η απόφαση ζητήσατε ονομαστική ψηφοφορία. Θυμάστε πάρα πολύ καλά ότι πήρα το λόγο και είπα ότι διαφωνώ κάθετα με αυτό το ξεπούλημα και καταψήφισα την πρότασή σας.
Απαιτώ λοιπόν, να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά και των δύο συνεδριάσεων για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, κύριε Δήμαρχε, έχω μάθει να τιμώ τις πράξεις και τα λόγια μου και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει!!!!!!
Ιωσήφ Βασιλείου Βουράκης
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 

 

δημοσίευσε ...