Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Ελ.Αγ.Εκ. για την εκλογική αποζημίωση



ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΕΚΦΡΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων , συνεχίζοντας την βάρβαρη πολιτική της, έδειξε  για άλλη μια φορά  την απαξίωση  και την περιφρόνησή της  για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Με την γνωστή αδιαλλαξία που την διακρίνει και που μας κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε ετσιθελικά  την εξοντωτική απασχόληση των εργαζόμενων στους Δήμους για την προετοιμασία και την διεξαγωγή των εκλογών. Δίνοντας μάλιστα ως αποζημίωση  το εξευτελιστικό ποσό των 97€ μεικτά ή των 63€ περίπου καθαρά για τις τρεις ημέρες ενασχόληση μας, ενώ την ίδια στιγμή δικαιολογώντας την υποταγή της στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο εξασφαλίζει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μοιράζοντας αφειδώς αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες.
Η διαγραφόμενη ήττα τους στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου   που καταδεικνύει η οργή των εργαζομένων  απέναντι στους «βιαστές» των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους , τους κάνει αδίστακτους να δυναμιτίσουν ακόμα και τον δημοκρατικό θεσμό των εκλογών, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία και την νομιμότητα τους. Ίσως να μην θέλουν και να γίνουν … μιας και σύρθηκαν ως αυτές από τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων και την αγανακτισμένη  κατακραυγή του λαού, που κατάφεραν με τα αντιλαϊκά μέτρα να τον φέρουν αρκετές δεκαετίες πίσω.

Εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους γνωρίζουμε  πολύ καλά ότι είμαστε επιφορτισμένοι με το κύριο βάρος της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των εκλογών αλλά παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών μας αντιμετωπίζουν σαν ζητιάνους.  Ωστόσο επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς το άλλοθι της κυβέρνησης ακόμα και για ματαίωση των εκλογών , αλλά  αντίθετα θέλοντας  να αποτυπώσει  απρόσκοπτα ο ελληνικός λαός την  πολιτική καταδίκη αυτών που τον έφεραν στην σημερινή κατάσταση, θα εργαστούμε ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές .

Φέρνοντας όμως  την   ίδια την  κυβέρνηση  και τις αιρετές διοικήσεις των Δήμων  προ των ευθυνών τους για την ομαλή και νόμιμη διεξαγωγή των εκλογών, καθιστώντας τους  αποκλειστικά  υπεύθυνους για τις   επικίνδυνες  μεθοδεύσεις που ακολούθησαν   καθώς και των όποιων σκοπιμοτήτων εξυπηρετούν.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

δημοσίευσε ...