Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η «φάμπρικα» των ΕΔΕ στον Άλιμο συνεχίζεται …

Στο «στόχαστρο» του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.
Ο λόγος είναι προφανής, έχει ενοχληθεί ο δήμαρχος από την συνδικαλιστική δράση και ενεργητικότητα των μελών του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους σχεδιασμούς του Δημάρχου για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου ενώ απορρίπτουν την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους, δημιουργώντας αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Η νέα πειθαρχική δίωξη είναι κατά της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Δήμητρας Δημητρίου και είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ευθεία επίθεση εκφοβισμού και τρομοκράτησης της Αντιπροέδρου του Συλλόγου για την συνδικαλιστική της ιδιότητα και δράση, όπως εξάλλου γίνεται και ξεκάθαρο το ποιον θέλει να «καλύψει» ο Δήμαρχος με αυτήν του την ενέργεια.

Μετά την, με παράτυπες διαδικασίες ,καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους Ι.Δ.Α.Χ. υπαλλήλους του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2014, κατόπιν συμβιβασμού του Συλλόγου με την Διοίκηση του κυρίου Κονδύλη Ανδρέα, η συνάδελφος Δήμητρα Δημητρίου κατέθεσε έγγραφο προς τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων και αναπληρωτή Διευθυντή (με ανάθεση!) το οποίο πρωτοκόλλησε στις υπηρεσίες του Δήμου. Το δικό της λοιπόν έγγραφο ως εκφραστής και δικαιούχος, το διακίνησε στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για αυτή της την κίνηση βρίσκεται κατηγορούμενη.

Τόσο πολύ θορυβήθηκε ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης από την κοινοποίηση του θέματος στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου και τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά που ίσως όμως μέσα από αυτά τελικά εξηγηθεί πως από τα χρήματα που προορίζονταν για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ των εργαζομένων πληρώθηκε προμηθεύτρια εταιρία του Δήμου.

Το να πρωτοκολλείς ένα έγγραφο και να το διακινείς όπως ο ίδιος επιθυμείς και ορίζεις είναι μια νόμιμη διαδικασία και συμπεριφορά. Η συνάδελφος ως άμεσα ενδιαφερόμενη, εξέφρασε τη νομιμότητα, ζητώντας εξηγήσεις από τον τότε πρόεδρο του Συλλόγου για την καταβολή του επιδόματος.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει ως συνδικαλιστική δίωξη την πειθαρχική δίωξη που ασκεί η Δημοτική Αρχή του κ. Κονδύλη εναντίον της Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Δήμητρας Δημητρίου, η ετεροχρονισμένη δίωξη έχει χαρακτήρα εκδικητικό και στόχο τον εκφοβισμό και την αποτροπή της συναδέλφου από την συνδικαλιστική δράση. Ενώ παράλληλα κινείται και στο πλαίσιο «συγκάλυψης» παράτυπων ή παράνομων διαδικασιών.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει την διαδικασία διώξεως της συναδέλφου και να καταλάβει ότι το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται. Οι ίδιες ή άλλες παρόμοιες ενέργειες φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευελπιστεί, δεν κάμπτουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων αντίθετα τους συσπειρώνουν και τους δυναμώνουν.  

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/ 28-11-2016

δημοσίευσε ...