Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δ. Καισαριανής: «…βρε καλώς τα τα παιδιά κι ας άργησαν!!!»Εφτά - οχτώ μήνες έχει να γίνει Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, παρόλο που υπάρχουν προβλήματα, που είτε έχουν σχέση με την μη επίλυση εκκρεμών προβλημάτων των εργαζομένων, είτε με ένα κλίμα τρομοκράτησης εργαζομένων από τη Δημοτική Αρχή, που ως παράταξη το έχουμε καταγγείλει.
Εφτά - οχτώ μήνες και δεν συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση, παρά του ότι το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, για να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αλλά και να ενημερωθούμε και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση στα εργασιακά, στους μισθούς και τις συντάξεις που ετοιμάζει να εξαπολύσει η κυβέρνηση.
Προτιμούν την αδράνεια για να μην έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και γίνονται συνήγοροί της απέναντι στους εργαζόμενους, αντί να στέκονται δίπλα τους και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους. Η πλειοψηφία του σωματείου αυτοαποκαλείται ότι είναι «ταξική», ενώ είναι βαθειά εργοδοτική και δρα προτάσσοντας τα κομματικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Και ενώ επί επτά – οχτώ μήνες δεν συγκαλούσε τη Γενική Συνέλευση, ξαφνικά κόπτεται να γίνει, για να συζητήσουμε για την απεργία και …άκουσον - άκουσον για να εκλεγούν και αντιπρόσωποι για τη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα γίνει 19-20/11/2016.
Εμείς το δηλώνουμε καθαρά ότι το σωματείο μας παραμάγαζο του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να γίνει. Τα συνδικάτα είναι το κοινό σπίτι όλων των εργαζομένων και οι δυνάμεις, που πραγματικά ενδιαφέροντα για τα προβλήματά τους και για τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων, παλεύουν για την ανατροπή των συσχετισμών μέσα στα συνδικάτα και για τον συντονισμό όλων των ταξικών δυνάμεων προκειμένου να υπερβούν την αδράνεια και την ανοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου να αποσύρει το  θέμα της εκλογής αντιπροσώπων για τη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ και να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι από την πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής, καθώς και την προετοιμασία μας για την απεργία στις 24 Νοέμβρη.
Δηλώνουμε ότι, αν μέχρι αύριο Τρίτη δεν αποσυρθεί το θέμα αυτό, εμείς δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας σ’ αυτή τη Γενική Συνέλευση, την περεταίρω απαξίωση του σωματείου και τις διασπαστικές και καταστροφικές λογικές του ΠΑΜΕ και καλούμε και όλους τους εργαζόμενους να απέχουν και να μην συνεργήσουν σ’ αυτές τις λογικές.

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 9/11/2016, ΩΡΑ 9πμ ΣΤΟ ΤΠΔ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016
7/11/2016

δημοσίευσε ...