Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ: Στήριξη στη δικαστική περιπέτεια της Κριστίνας ΜακνέαΌταν το να κάνεις το καθήκον σου ως εργαζόμενος και να ασκείς το επάγγελμα σου ως μηχανικός δημόσιος υπάλληλος τελεί υπό δίωξη…
Με ανακοινώσεις τους, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και η ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζουν τη συμπαράστασή της στη δικαστική περιπέτεια του εκλεγμένου μέλους τους Κριστίνας Μακνέα, η οποία διώκεται επειδή… υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον! Η ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας, για τις 29 και 30 Νοέμβρη, ημέρες που εκδικάζεται η υπόθεση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας ενόψει του Εφετείου που επίκειται για την Τρίτη και Τετάρτη 29-30/11/2016 στη συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Κριστίνα Μακνέα. Η παραπάνω δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η συνάδελφος αφορά πρωτόδικη καταδίκη, για ζήτημα που με βάση τα πραγματικά στοιχεία και την εκτίμησή μας, σχετιζόταν με διαδικασίες προβλεπόμενες στα πλαίσια των υπηρεσιακών της καθηκόντων και στην προσήλωσή της στην εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία και στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος, ως όφειλε εξάλλου, από την θέση ευθύνης του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δέλτα που κατείχε.
Έχοντας εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ευελπιστούμε στην αθώωσή της, με δεδομένο μάλιστα ότι όλα τα μέχρι τώρα σχετικά πορίσματα την δικαιώνουν απόλυτα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ / ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 29/11/2016 από 11:00 μέχρι πέρας ωραρίου και σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της δίκης και την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2016 από 09:00 μέχρι πέρας ωραρίου
Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ, σας καλεί να παραστείτε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στην εκδίκαση της έφεσης στην πρωτόδικη καταδίκη της συναδέλφου μηχανικού Γενικού Γραμματέα της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ Κριστίνας Μακνέα, που απλά επιτέλεσε τα τυπικά υπηρεσιακά της καθήκοντα όπως ΟΦΕΙΛΕ. Τυχόν καταδικαστική απόφαση θα σημάνει δυσάρεστες περιπέτειες για την υπηρεσιακή της εξέλιξη και οικονομική εξόντωση με τη απαίτηση για αποζημίωση από τους “θιγόμενους”.
● Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας μας
● Λέμε ΝΑΙ στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου από οποιαδήποτε πόστο
● Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους μηχανικούς που εμπλέκονται άδικα σε δικαστικές και πειθαρχικές περιπέτειες.

δημοσίευσε ...