Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η ποινικοποίηση των αγώνων συνεχίζεται, ξανά στο εδώλιο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑΣτις 29 Σεπτεμβρίου 2017, έπειτα από επτά αναβολές, οδηγούνται εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τα μέλη του 35μελούς Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ του 2011, με την κατηγορία της… ρύπανσης του περιβάλλοντος, που φέρεται να προκλήθηκε εξαιτίας των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων στου ΟΤΑ που έγιναν τον  Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, που έφτασαν μέχρι και 60%, και στις απολύσεις συναδέλφων μέσω της διαθεσιμότητας, σε εφαρμογή των μνημονίων, που επιβάλλουν οι δανειστές. Μεταξύ των κατηγορουμένων και τα μέλη του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας, καλεί την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, «τα συνδικαλιστικά στελέχη της στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και κάθε πολίτη που αισθάνεται αλληλέγγυος στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και στις ολέθριες συνέπειές τους, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που θα γίνει στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων – Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών- Κτήριο 9».
Να σημειωθεί πως κι αυτή η συνδικαλιστική δίωξη αποδεικνύει πως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και οι πρόθυμοι υποστηρικτές τους στις ενέργειές τους εις βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της κοινωνίας συντηρούν δικαστικές υποθέσεις σε βάρος συνδικαλιστικών και εργαζομένων, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους ως μέσο καταστολής και αποτροπής νέων κινητοποιήσεων στο μέλλον, για τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.
Στα χρόνια των μνημονίων, το «σύστημα» που στηρίζει την εφαρμογή μίας πολιτικής, που στόχο έχει την εξαθλίωση των πολιτών, τη βάναυση καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ισοπέδωση των μισθών και των συντάξεων, συνεχίζει στην ίδια γραμμή με ακόμη μεγαλύτερο θράσος, αλαζονεία, έπαρση και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους γίνεται καθημερινά μάρτυρας αυταρχικών και αντεργατικών συμπεριφορών, όχι μόνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από δημάρχους, αντιδημάρχους, διευθυντές Υπηρεσιών. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η κατάσταση ξεφεύγει με την εκδήλωση βίαιων ενεργειών και προπηλακισμών σε βάρος εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Αυτό όμως που λησμονούν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τους εργαζόμενους με οποιοδήποτε τρόπο είναι, ότι κανένας εργαζόμενος την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνος του. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, ισχυροί και έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις και την τρομοκρατία, που εξαπολύεται εις βάρος μας. Πλανώνται, λοιπόν, πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν πως η επιχειρούμενη ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεών μας θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε παραίτηση από τους αγώνες τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, που εξαθλιώνουν τη Ελληνική κοινωνία, εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά, επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και στοχεύουν στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας στους δανειστές», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμπληρώνει:
«Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως δεν υποκύψαμε ποτέ και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία, από οπουδήποτε και εάν προέρχονται. Θα συνεχίσουμε αμείωτους τους μαζικούς αγώνες μας, μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και να αποκτήσουν πάλι οι πολίτες (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι) ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και στον αγώνα μας αυτό, καλούμε κάθε υγιές κομμάτι της κοινωνίας, κάθε πολίτη ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής θέσεως, οικονομικής κατάστασης, επιπέδου μόρφωσης ή επαγγέλματος, να συμπράξει και να συμπαραταχτεί, μέχρι την τελική δικαίωση».


Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...