Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών για τους «προσωρινούς πίνακες»



Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4483/2017 (πολυνομοσχεδίου), δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών με την εγκύκλιο που εξέδωσε,  προκειμένου να προχωρήσουν οι ΟΤΑ σε προλήψεις μόνιμου προσωπικού από προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους εργαζόμενους που είχαν προληφθεί στους Δήμους από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ κατά την περίοδο 2008-2010 και συνέχιζαν για πολλά χρόνια να εργάζονται μέχρι σήμερα.
Στην εγκύκλιο, που υπάρχει αοριστία σχετικά με τις προθεσμίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποσαφηνίζεται ότι η διάταξη περιλαμβάνει και τους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να διοριστούν οι επιτυχόντες από τους οριστικούς πίνακες, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.
Να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και του διορισμού των εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις εργασίας, δικαιώνονται ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής που ανέδειξαν το θέμα και πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά των απολύσεων εργαζομένων που επί πολλά χρόνια δούλευαν στους Δήμους.

Η εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών ΕΔΩ

 

δημοσίευσε ...