Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΣΟΜΕΔΠ: όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ....


Πειραιάς, 19/7/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσίας της Καθαριότητας και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, φαίνεται ότι ανατάραξε για τα καλά τα νερά στον Δήμο.
Ενώ θα περιμέναμε απάντηση για όσα αποτυπώνουμε και καταγγέλλουμε στην ανακοίνωση με αρ.πρωτ.16/9-7-2018  από την Δημοτική Αρχή Πειραιά, ανέλαβαν σε ρόλο Γραφείου Τύπου της οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων να την υπερασπιστούν χωρίς κανένα επιχείρημα αλλά κάνοντας πράξη την λαϊκή έκφραση «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».
Καμία απάντηση δεν σηκώνει η υποκριτική και άκρως προσχηματική, δήθεν πρόταση τους για ορισμό μελών της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας που αφαιρεί το δικαίωμα από τους εργαζόμενους να επιλέξουν με την ψήφο τους τα μέλη της εν λόγω επιτροπής που θα τους εκπροσωπούν και θα διεκδικούν καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες εργασίας. Προφανώς οι συνάδελφοι έχουν μάθει από την προσωπική τους εμπειρία σε θέση προϊσταμένου από διορισμούς και αναθέσεις ….
Ωστόσο για την απουσία Γιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας και την αρνητική στάση τους για τα ΜΑΠ παρελθόντων ετών που παράνομα δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους εργαζόμενους όσο και για τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας που καταγγέλλει στην ανακοίνωση του το Σωματείο μας, συνεχίζουν να τηρούν σιγή ασυρμάτου. Κουβέντα για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.
Φυσικά καμία κουβέντα στο λιβελογράφημα τους και για όλα τα φαινόμενα που παρατηρούνται στην υπηρεσία καθαριότητας (ανοργανωσιά, άνιση μεταχείριση, εκμετάλλευση, εκφοβισμός των εργαζομένων) και πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν προϊστάμενος του τμήματος οδοσάρωσης – αποκομιδής που ανήκουν οι εργάτες είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την παράταξη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής», που κόβει υπερωρίες και νυχτερινά από εργαζόμενους που τα δουλεύουν, για να εξασφαλίζει την αργομισθία και το «ταβάνι» των υπερωριών - νυχτερινών στους «εξαφανισμένους» και στους «ημέτερους».
Ενώ το θράσος τους περισσεύει όταν μας εγκαλούν να συμβάλουμε στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην εξόντωση των εργαζομένων, προκειμένου να αποσπούν οι ίδιοι τα συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής που σίγουρα βολεύεται και αυτή με την κατάσταση που επικρατεί.
Στην προσπάθεια τους να απαντήσουν αντί του Δημάρχου, προφανώς για να εισπράξουν και άλλα συγχαρητήρια, ανακάλυψαν τώρα «ιδιαιτερότητες» στον συνάδελφο που μόνος του αποκάλυψε τον ρόλο που φαίνεται να του έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά, σύμφωνα με τον σχολιασμό του σε ανάρτηση του Δημάρχου στο fb. Τόσο καιρό όμως που ο συγκεκριμένος συνάδελφος με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής ήταν υπό την προστασία τους και «κατοικοεδρεύει» στον 2ο όροφο του Δημαρχείου, στο γραφείο του Συλλόγου Εργαζομένων και απολάμβανε μέχρι και σήμερα «full» υπερωρίες και νυχτερινά για τις «υπηρεσίες» του στον πρόεδρο, μακριά από την βρώμα και δυσοσμία των σκουπιδιών ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοι επιφορτίζονταν την δουλειά του στα απορρίμματα, ουδεμία αναφορά στην προβοκατόρικη ανακοίνωση τους. Παρά μόνο μιλούν για δικές μας φαντασιώσεις ….
Αλήθεια είναι δικές μας φαντασιώσεις οι παρεμβάσεις του προϊσταμένου οδοσάρωσης – αποκομιδής, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την «Συνδικαλιστική Ανατροπή», που χωρίς καμία δικαιοδοσία «ψάχνει» τις συνδικαλιστικές άδειες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και εγκαλεί τον προϊστάμενο του τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων ακόμα και την διευθύντρια για την παρουσία του Γ.Γ. Αργύρη Φώτη στο 46ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα Ιωάννινα ως παρατηρητή και του Αντιπροέδρου β’ της ομοσπονδίας Βασίλη Γκιτάκου στην Κύπρο καλεσμένο της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για να μιλήσει για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Ή μήπως είναι δική μας φαντασίωση ότι απασχολούνται οι εργαζόμενοι και τα οχήματα του Δήμου στην εργολαβία που έχει δώσει ο ΟΣΕ σε ιδιώτη και πληρώνεται αδρά, για το καθάρισμα των σιδηροδρομικών γραμμών που έχει την ευθύνη και μάλιστα ο εργολάβος για να του δοθούν οι εργαζόμενοι και τα οχήματα του Δήμου να επικαλείται εντολή του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων; Για αυτά θα πείτε κάτι ή θα αφήσετε την Δημοτική Αρχή να απαντήσει; 
Τέλος σε ότι αφορά τις εξόφθαλμες συκοφαντίες τους για διάσπαση των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά και για το «διαίρει και βασίλευε» που επικαλούνται, τους παραπέμπουμε στην πρωτοβουλία του Σωματείου μας που από κοινού με τον Σύλλογο Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων πήραμε για έναν και ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά και στην αρνητική στάση που κράτησαν προκειμένου να διαφυλάξουν τις καρέκλες και τα οφίτσια …. που μπορεί να φτάνουν και πολύ χαμηλά, μέχρι και στο να χρησιμοποιούν τα οχήματα του δήμου για τις προσωπικές τους μετακινήσεις και από το σπίτι τους στο χώρο εργασίας, με τα καύσιμα χρεωμένα στον Δήμο.
Όσο για τα συνδικαλιστικά βολέματα ας κοιταχτούν στον καθρέπτη και να μην τον σπάνε όταν τους λέει την αλήθεια. Μην ψάχνουν στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας που αποδεδειγμένα είναι όλοι μάχιμοι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου, που δεν ανήκουν στους «βολεμένους», την μάχη για επιβίωση.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί για όλους τους εργαζόμενους.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη να παρέμβει ουσιαστικά και να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανοργανωσιάς, άνισης μεταχείρισης, αυταρχισμού, εκμετάλλευσης και εκφοβισμού των εργαζομένων που παρατηρούνται και μεγεθύνονται στην υπηρεσία καθαριότητας. Οι ανοχές και οι αντοχές έχουν όρια.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...