Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Σωματεία Πειραιά: Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν μας ακουμπά.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μπροστά στην αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή Πειραιά επιλέγει τον δρόμο του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης προκειμένου να δημιουργήσει ρήγμα στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου, διαρρέοντας φήμες για καταγγελίες και εισαγγελική παρέμβαση.
Επισημαίνουμε στην Δημοτική Αρχή Πειραιά ότι τέτοιες τακτικές δεν πτόησαν ποτέ την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, αντίθετα τους συσπειρώνουν και τους δυναμώνουν.  
Ως προς τις δήθεν καταγγελίες για την μη αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητα σημεία(νοσοκομεία, σχολεία, γηροκομεία κλπ), δηλώνουμε ότι καθημερινά από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων η δύναμη των απορριμματοφόρων ασφαλείας και των εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτή την διαδικασία  υπερκαλύπτουν την αποκομιδή απορριμμάτων για όλα τα ευαίσθητα σημεία του Δήμου.
Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου αν έχει δώσει άλλες κατευθύνσεις και αντί να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τα ευαίσθητα σημεία να έχει επιλέξει τον καθαρισμό μαγαζιών, εμπορικών κέντρων  κλπ.
Περιμένουμε από την Δημοτική Αρχή Πειραιά να κάνει δεκτό το κοινό αίτημα των Σωματείων   για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών και να προτείνει στην κυβέρνηση την απόσυρση του άρθρου 179 από τον «αναπτυξιακό» νόμο.


Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά
Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά
Σωματείο Οδηγών – Χειριστών και Εργατών Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...