Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Νέο αγωνιστικό κάλεσμα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για τις απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Αλίμου – 12/8/2020 στις 5:00 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο Αλίμου

         

Όλοι σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αλίμου

Ο Δήμαρχος Αλίμου και η Δημοτική Αρχή του είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το έγκλημα ενάντια στους συναδέλφους που εργάζονται στο πρόγραμμα Οικογενειακή Εναρμόνιση.

Φαίνεται πως ο Ανδρέας Κονδύλης δεν μπορεί να κάνει 15Αύγουστο αν δεν απολύσει πρώτα μωρομάνες και γυναίκες συναδέλφισσες που έκαναν το “έγκλημα”   να πάρουν τις άδειες που δικαιούνται. Για αυτό έχει βαλθεί να γράφει και να ξαναγράφει αποφάσεις και εισηγήσεις για να καλύψει αυτά που δεν καλύπτονται! Αυτή είναι η αντίληψη του Δημάρχου Αλίμου για τους εργαζόμενους και τη μητρότητα.

Θα μας βλέπει μπροστά του κάθε μέρα! Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι η αναλγησία του και η πολιτική του στάση θα ξεχαστεί από τους συναδέλφους.

Είναι σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ για απολύσεις στους Δήμους. Ο Δήμαρχος Αλίμου Κονδύλης και ο Δήμαρχος Περιστερίου Παχατουρίδης κάνουν την αρχή. Οι δύο Δήμαρχοι της ΝΔ, με τις πλάτες της ΚΕΔΕ, λειτουργούν ως λαγοί για να γίνουν απολύσεις. Φαίνεται πως έτσι σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική κρίση που είναι σε πλήρη εξέλιξη.  

Άλλωστε, η κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε τις «νταντάδες της γειτονίας», που είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της υποβάθμισης των κοινωνικών δομών για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναλαμβάνει την προώθηση των κατευθύνσεων της ΕΕ για αποσπασματικές «παροχές παιδικής φροντίδας» με κριτήριο όχι τις σύγχρονες ανάγκες των βρεφών και νηπίων για την ανάπτυξή τους, αλλά τους στόχους του κεφαλαίου για αύξηση της «γυναικείας απασχόλησης».

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι μάστορες στο να φορτώνουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Έχουν πείρα από τα μνημόνια που υπέγραφαν όλοι μαζί. Αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε όλους τους δήμους να προετοιμαστούν για αγωνιστικό ξεσηκωμό. Όπως δηλώσαμε και στη συνάντηση μας με το γενικό γραμματέα του Δήμου Αλίμου οι απολύσεις αυτές είναι αιτία πολέμου.

Σήμερα Τετάρτη 12/8 στις 5 το απόγευμα θα είμαστε και πάλι έξω από το Δημαρχείο στη διαδικασία παρωδία δημοτικού συμβουλίου διά περιφοράς!

Να πάρουν τώρα πίσω τις απολύσεις!

Ανανέωση όλων των συμβάσεων των συναδέλφων!

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...