Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Συνεχίζει τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό ο δήμαρχος Αλίμου


Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την αυθαίρετη, αυταρχική και παράνομη απόφαση του δημάρχου Αλίμου να επιβάλλει στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών αλλότρια καθήκοντα σε άλλη υπηρεσία τον μοναδικό μήνα που μπορούν οι εργαζόμενοι να πάρουν την άδεια τους.

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Αλίμου πρωτοπορεί στην άλωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αλίμου προχώρησε στην έκδοση απόφασης και εντάσσει τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών στις κοινωνικές υπηρεσίες τον Αύγουστο, δηλαδή την περίοδο που οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν. Και για να δικαιολογήσει την απόφαση του, χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις αντεργατικές Π.Ν.Π. που εκδόθηκαν κατά τη περίοδο του Κορωνοϊού ακόμα κι αν δεν έχουν ισχύ για τη μεταφορά  προσωπικού πλέον.

Ο δήμαρχος δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν από την 1η του Σεπτέμβρη μέχρι τις 31 του Ιούλη χωρίς να πάρουν άδεια;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο δήμο έρχονται αντιμέτωποι με αντεργατικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του Δήμου Αλίμου. Η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών έχουν ευθύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση, άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα στην ακύρωση της, όπως και να καταργήσουν όλες τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συνταχθούν με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και να απαιτήσουν:

Να πάρει πίσω η διοίκηση του δήμου την απόφαση της.

Να καταργηθούν τώρα όλες οι Π.Ν.Π. και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...