Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές - παρωδία για αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια. Καμιά συμμετοχή σε ηλεκτρονική ψηφοφορία

 


Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως «χρυσή ευκαιρία» για να χτυπήσει το εργατικό κίνημα. Μετά την καταστολή, τις συλλήψεις και τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με αποφάσεις χουντικής επινόησης της γενικής διεύθυνσης αστυνομίας και θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που αποτελεί μέρος του νέου συνδικαλιστικού νόμου ιδιώνυμου για την κρατική παρέμβαση στα σωματεία και το χτύπημα της απεργίας, επιδιώκει να δημιουργήσει αδιέξοδα με ολιγοήμερες αναβολές, ώστε οι εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια να διεξαχθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Τον υποβαθμισμένο ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια που προκύπτει κατ’ αρχήν από τον συσχετισμό των μελών που το συγκροτούν, τρεις οι διορισμένοι από το κράτος – δύο οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και όλες τις νομοθετικές τροποποιήσεις και τις περιοριστικές δικλείδες που προβλέπουν μέχρι και «εχεμύθεια» για να μπορούν να εφαρμόζουν την αντεργατική τους νομοθεσία και να μην μαθαίνουν οι εργαζόμενοι πως τους τσακίζουν τα δικαιώματα, τον θέλουν τώρα και ελεγχόμενο μέσα από την, εκτός των άλλων, διαβλητή διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το πρώτο ηχηρό χαστούκι στον «εκσυγχρονισμό» των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η κυβέρνηση, ήρθε από τους εκπαιδευτικούς και την αποχή του 95% του κλάδου τους από τις εκλογές των υπηρεσιακών τους συμβουλίων. Ας ετοιμαστεί τώρα και για την δυνατή «γροθιά» των εργαζομένων στους δήμους και την δική τους απάντηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να ΑΠΕΧΟΥΝ από κάθε διαδικασία – παρωδία – των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την αναβολή τους μέχρι να υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.

Την ώρα που η υγεία και η ζωή μας κινδυνεύει δεν θα παίξουμε με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.



δημοσίευσε ...