Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας οι εργαζόμενοι στο Δ. Αλίμου. Αναλώσιμοι οι εργαζόμενοι για τον Δήμαρχο Κονδύλη

 



ΩΣ ΕΔΩ... ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.

 

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σε δήμο. Συγκεκριμένα εργαζόμενη του δήμου Αλίμου κατέβηκε  από το σκαλί του απορριμματοφόρου και έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει των ώμο της. Σημειώνουμε ότι και στον συγκεκριμένο δήμο όπως και σε πολλούς άλλους οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας για το 2020.


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία δημάρχων και κυβέρνησης μπροστά στα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα.

Δεν υπάρχει μέρα που δεν έχουμε και ένα εργατικό ατύχημα, αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το μεσημέρι στην οικογένεια μας και στα παιδιά μας. Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά.

Πάγια θέση μας ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να τοποθετούνται ως συνοδοί στα απορριμματοφόρα, ακριβώς γιατί η επιβάρυνση της υγείας από αυτή τη πολλή βαριά και ανθυγιεινή εργασία είναι μεγάλη.

Οι δικαιολογίες των δημάρχων ότι «οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες» ή ότι «ο δήμος κάνει ότι μπορεί» αποτελούν γελοιότητες. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου, να περάσουν τώρα στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει. Είναι  γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου  

Ευχόμαστε περαστικά στην συναδέλφισα και ταχεία ανάρρωση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...