Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Με συνδικαλιστικές διώξεις τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Αλίμου



Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την πειθαρχική δίωξη της αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δηλώνει τα εξής: η συνάδελφος Δήμητρα Δημητρίου διώκεται από την Δημοτική Αρχή Αλίμου γιατί διένειμε δικό της έγγραφο με το οποίο έκανε γνωστή τη διαμαρτυρία της για τον ανορθόδοξο τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Ο Δήμαρχος Αλίμου, αθετώντας τη δέσμευσή του να συζητήσει με τα συνδικαλιστικά όργανα, προχώρησε παράτυπα κι εκπρόθεσμα σε σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 με σκοπό την άδικη και εκδικητική πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου μας, που έχει στοχοποιηθεί για την έντονη συνδικαλιστική της δράση.
Θεωρούμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου «λειτούργησε» παράτυπα και η συνεδρίαση ήταν μια παρωδία. Δεν ακούστηκαν οι απόψεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ούτε της ίδιας της «κατηγορουμένης» και μοναδικός στόχος του Δημάρχου ήταν να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα της συναδέλφου.
Είναι αποκαλυπτικό, για το πώς λειτουργεί ο Δήμαρχος, το γεγονός ότι έστειλε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την επομένη ημέρα της δημοσιοποίησης της καταγγελίας κατά της Δημοτικής Αρχής για την καταστροφή του κυλικείου στον χώρο του Συνεργείου Καθαριότητας, καταγγελία που είχε υπογράψει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι η πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη και ζητά την ακύρωση της συνεδρίασης-παρωδίας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου και το σταμάτημα των διώξεων που έχουν ασκηθεί από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα κατά εκπροσώπων των εργαζομένων.
Ανακοίνωση καταγγελία κοινοποίησε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου στην οποία αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
      Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων και συνάδελφος Δήμητρα Δημητρίου, χρόνια υπάλληλος του Δήμου και στον αγώνα, μαζί με όλους τους συναδέλφους, για την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών με δημόσιο χαρακτήρα από τις Δημοτικές Υπηρεσίες, έχει μπει, από το Δεκέμβριο του 2014, στο στόχαστρο της Διοίκησης του Δήμου επειδή αντέδρασε στον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ.
     Η ενέργειά της να αναφέρει εγγράφως, όπως είχε το δικαίωμα να το κάνει, την διαμαρτυρία της για τα παραπάνω και να το κοινοποιήσει σε Δημοτικούς Συμβούλους, ήταν η αιτία στοχοποίησής της και της συνεχιζόμενης πειθαρχικής της δίωξης από τον Δήμαρχο Αλίμου κύριο Κονδύλη Ανδρέα και τη Διοίκηση του Δήμου. Κατηγορήθηκε για υπεξαγωγή και πλαστογραφία του δικού της εγγράφου.
    Από τότε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής. Οι άδικες και αβάσιμες συνεχιζόμενες πειθαρχικές διώξεις συνιστούν για μας συνδικαλιστική δίωξη.
      Τρεις μήνες πριν και για την ίδια υπόθεση, ο Δήμαρχος Αλίμου κύριος Κονδύλης Ανδρέας συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή, για να μπορέσει να εξαντλήσει τα περιθώρια της ανώτατης ποινής που μπορεί να επιβάλει, αναβλήθηκε όμως μετά από παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ και κατέληξε σε συμφωνία με τον κύριο Δήμαρχο να οριστεί συνάντηση και να πραγματοποιηθεί διάλογος με τις παραπάνω οργανώσεις.
      Στις 6 Ιουλίου 2017 μετά από απόφαση του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρα Δημητρίου, υπέγραψε και κατήγγειλε τη Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο Αλίμου κύριο Κονδύλη Ανδρέα, για την καταστροφή του κυλικείου στο χώρο του Συνεργείου Καθαριότητας. Αυτό είχε ως συνέπεια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να είναι κατά τις ημέρες του Καύσωνα με 40 βαθμούς στο προαύλιο, παρά τη νομοθεσία και τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου. Χωρίς να έχουν ένα κλιματιζόμενο χώρο με πρόσβαση σε δροσερό νερόκαι μια καρέκλα ανάπαυσης ανάμεσα στις βάρδιές τους, όπως ρητά ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
       Άμεσα, μετά την υπογραφή της καταγγελίας από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου ο κύριος Δήμαρχος συγκάλεσε Εκτελεστική Επιτροπή με σύσταση πειθαρχικού οργάνου την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, αθετώντας την υπόσχεσή του για διάλογο με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και προχώρησε παράτυπα κι εκπρόθεσμα πλέον στη σύγκληση αυτή, με μοναδικό σκοπό την εκδικητική τιμωρία της αντιπροέδρου του Συλλόγου και συναδέλφου Δημητρίου Δήμητρας. Η Εκτελεστική Επιτροπή-παρωδία που οργάνωσε ο κύριος Δήμαρχος στερώντας ακόμα και στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους που παρευρέθηκαν ή που συμμετείχαν σε αυτή να εκφράσουν την άποψή τους και να τοποθετηθούν αλλά και στην ίδια τη διωκόμενη να απολογηθεί, πόσο μάλλον στους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, οδηγήθηκε από τον ίδιο ταχύτατα στη λήξη της, πριν καν αρχίσει, εξυπηρετώντας την τιμωρητική και εκδικητική διάθεση του κυρίου Δημάρχου και μόνο.
       Εκτιμούμε πως η ανωτέρα συμπεριφορά του Δημάρχου κυρίου Κονδύλη Ανδρέα σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους για να μην τολμούν να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τουςκαι να κάμψει το αγωνιστικό και διεκδικητικό φρόνημα της συναδέλφου. Καταγγέλλουμε την αυταρχική αυτή συμπεριφορά και θεωρούμε την διαδικασία άκυρη για όλους τους παραπάνω λόγους. Ζητάμε από τον κύριο Δήμαρχο να ακυρώσει τη διαδικασία παρωδία κι εμείς ως Σύλλογος επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
                          Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

Καπράλος Γιάννης               Παπαχρίστου Αναστασία

δημοσίευσε ...