Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Πειραιά, Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε ΔΑΣ ΟΤΑ Πειραιά

 


      48Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ (3-4-5 & 6 ΜΑΪΟΥ 2022)

Δώσε δύναμη στη δύναμη σου

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τους αγώνες.

Ενισχύουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη ΔΑΣ – ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΣΤΙΣ   ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8  & ΠΕΜΠΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021,

ώρες  8.00 -17.00 στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα (Δραγάτση 1α)

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Μπροστά στις εκλογές καλούμε κάθε συναδέλφισα και συνάδελφο, να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες των αρχαιρεσιών του σωματείου και να στηρίξει ακόμα πιο αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ-ΟΤΑ, που συγκροτούν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές συνάδελφοι στην πάλη, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ-ΟΤΑ πρότειναν και πρωτοστάτησαν σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όλων των σχέσεων εργασίας.

 

Σταθήκαμε εμπόδιο,

·          σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών,

·         στην ίδρυση και λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών των ΟΤΑ,

·         στην κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και των ΒΑΕ,

·         στην αντιδραστική «Αξιολόγηση» δομών και προσωπικού.

·         Μπήκαμε μπροστά για την προστασία της υγείας των συναδέλφων μας στους χώρους δουλειάς για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

·         Αποδείξαμε ότι κάτω από τη μάσκα οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή, σπάζοντας τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης που στοχοποιούσαν το λαό για την εξάπλωση της πανδημίας.

·         Ενημερώσαμε με ημερίδες για την υγεία και ασφάλεια και για τις επιπτώσεις στην υγεία και τη μητρότητα από την εργασία της γυναίκας στο απορριμματοφόρο τον κλάδο.

·         Καταγγείλαμε εργατικά «ατυχήματα», οργανώσαμε μαζικές δράσεις για τα εργοδοτικά εγκλήματα.

·         Δώσαμε και δίνουμε τη μάχη με φορείς της περιοχής  για να μην γίνει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό,  που θα  γεμίσει καρκίνο τις γειτονιές μας.

·         Συμμετέχουμε σε κάθε δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

·         Απαιτήσαμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Μπήκαμε μπροστά για να μην απολυθούν  εργαζόμενοι με προγράμματα ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς.

·         Διοργανώσαμε διαδικτυακή ημερίδα για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές των δήμων, την διαχείριση απορριμμάτων και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς, με σκοπό της οργάνωση της πάλης ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των δημάρχων που την στηρίζουν, με μεγάλη ανταπόκριση από σωματεία και εργαζόμενους.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!

Ο δρόμος του αγώνα, της ενότητας των εργαζομένων, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας και συνεχίζουμε!

Η πλειοψηφία που συγκροτεί στην ΠΟΕ – ΟΤΑ η «Συνδικαλιστική Ανατροπή»,  με δεκανίκια τις ηγεσίες της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚ-ΟΤΑ (επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) συμφωνούν με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, που επιβάλλουν τις απολύσεις, την απαγόρευση προσλήψεων, την άρση της μονιμότητας κ.ά.

Μαζί συμφώνησαν στην αντιδραστική «αξιολόγηση» του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας την στοχοθεσία, μαζί συνεχίζουν να βάζουν πλάτη και στην σημερινή κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και καλή «αξιολόγηση».

Προχωρούν επιλεκτικά σε παρεμβάσεις κατά των Αναπτυξιακών Οργανισμών θεωρώντας τους δημάρχους και την ΚΕΔΕ - που πρωτοστατούν στις ιδιωτικοποιήσεις - εταίρους.

Κόπτονταν δήθεν για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή αλλά για τις «νταντάδες της γειτονιάς» και τα σχέδια της κυβέρνησης για τους Παιδικούς Σταθμούς που βγαίνουν από το υπουργείο εργασίας (!), κρατούν σιγή ασυρμάτου.

Συνεχίζουν να διατηρούν τους εργαζόμενους διαχωρισμένους σε μόνιμους και συμβασιούχους. Εμποδίζουν τους συμβασιούχους συναδέλφους που δουλεύουμε πλάι - πλάι, να παλεύουμε από κοινού μέσα από το σωματείο και την ομοσπονδία για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για ποιο ενωτικό μαζικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μιλάνε όταν οι ίδιοι κρατούν τον κλάδο διασπασμένο;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ διευκόλυναν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τον αντεργατικό νόμο «Χατζηδάκη»;  Στην πιο κρίσιμη στιγμή, πιστή στον κυβερνητικό της ρόλο, αρνήθηκε τότε να οργανώσει τον αγώνα, ακόμα και την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Να γιατί πρέπει να ανατραπεί αυτός ο αρνητικός συσχετισμός. Να γιατί πρέπει να ενισχυθεί ο αγωνιστικός ταξικός προσανατολισμός που προβάλλουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι πρωτοπόροι συνάδελφοί μας με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ-ΟΤΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στη σημερινή εποχή των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων, σε μια εποχή που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, δεν μπορούμε να ανεχτούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχτούμε τη διεύρυνση των ταξικών φραγμών.

Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζομένων τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.

 

Τα σωματεία και η οργάνωση των εργαζομένων είναι καρφί στο μάτι του κράτους, των κυβερνήσεων και των δημάρχων, γι΄ αυτό και προσπαθούν να τα χτυπήσουν, να τα συκοφαντήσουν, να περιορίσουν τη δράση τους.

 

Ο νόμος – έκτρωμα 4808/21 (Χατζηδάκη) αποτελεί αντιδραστική τομή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των  προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και το προχωράει πολλά βήματα μπροστά. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που καθησύχαζαν τον κλάδο ότι ο νόμος αυτός δεν αφορά τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στους ΟΤΑ.

 

Τα συνδικάτα είναι το σπίτι μας, είναι το όπλο μας, αυτό θέλουν να μας πάρουν. Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό και αφοπλισμό των συνδικάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

Τώρα είναι ανάγκη συστράτευσης όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οδηγός μας είναι οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην efood, των μεταλλεργατών της ναυπηγοεπισκευής, των υγειονομικών και της COSCO, που στην πράξη τσαλάκωσαν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο και απέδειξαν ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η σύγκρουση και η οργανωμένη απειθαρχία απέναντι στους άδικους νόμους μπορεί να ανοίξει δρόμο για να γίνει πράξη το δίκιο μας.

 

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ψηφίζουμε μαζικά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Παραμέρισε τη πλειοψηφία του Συλλόγου που λειτουργεί σαν αμορτισέρ, απορροφώντας κάθε αγωνιστικό κραδασμό, γιατί η γραμμή της υπηρετεί, με μπόλικες αυταπάτες, το σάπιο σύστημα που καταστρέφει τις ζωές μας. Έχει στραμμένο το βλέμμα στο παρελθόν και όχι στο μέλλον μας!

Σήμερα είναι ανάγκη να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για:

    Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά!

    Κάτω τα χέρια  σας από τα Βαρέα. Πρόσθεση και άλλων ειδικοτήτων.

    Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

    5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο!

    Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

    Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.

    Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

    Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού

    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

    Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Οφείλουμε για εμάς και για τα παιδιά μας να μη σκύψουμε το κεφάλι! Υπάρχει ελπίδα! Είναι η πρωτοπόρα δράση των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα, ο κοινός μαζικός και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, να είναι η δική μας απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν τα σωματεία μας «διαδικτυακές πύλες» εργαλείο της κυβέρνησης και των δημάρχων

Στήριξε - Ψήφισε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΛΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

ΚΟΚΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΑΪΡΑ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΕΚΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΠΙΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ


 

δημοσίευσε ...