Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι εκλογές τελείωσαν, οι αγώνες είναι μπροστά μας. Πέρνα στην αντεπίθεση μαζί μας!

 


Χαιρετίζουμε  τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στις  εκλογές στις  8 & 9 Δεκεμβρίου για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 48ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Δυστυχώς δυνατότητα ψήφου για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν δόθηκε για ακόμα μια φορά στους συναδέλφους συμβασιούχους του δήμου (ΙΔΟΧ, ΕΣΠΑ, Σχολικές  Καθαρίστριες, Κοινωφελή, covid), αφού οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που πλειοψηφούν στην ομοσπονδία τους αφήνουν εκτός.

Επιπλέον καταδικάζουμε το φαινόμενο συνάδελφοι να μην έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά από λάθος της μισθοδοσίας, όπως ισχυρίστηκε η απερχόμενη διοίκηση, όπως καταδικάζουμε και την αντιδημοκρατική καταστατική διάταξη που αφαιρεί το δικαίωμα στους συμβασιούχους να θέτουν υποψηφιότητα για μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την χαμηλή συμμετοχή. Φαινόμενο που αντικατοπτρίζει και την απαξίωση και την αποδοκιμασία της λειτουργίας της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που όχι μόνο δεν εμπνέει τους εργαζόμενους αλλά τους οδηγεί με την διαλυτική της στάση στον καναπέ και στην αποστράτευση.

Οι εκλογές  πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, με όχημα τον νόμο Χατζηδάκη, προσπαθεί να βάλει εμπόδιο στη λειτουργία και δράση των σωματείων, στη μαζική και ενεργή συμμετοχή των μελών στα σωματεία.  Εμπόδια στο να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, οι συνελεύσεις   με πρόσχημα και την πανδημία, υποχρεωτική πρόβλεψη στα καταστατικά των σωματείων για διεξαγωγή και ηλεκτρονικών εκλογών κ.τ.λ. είναι ορισμένες μόνο από τις αντεργατικές διατάξεις που στόχο έχουν να βάλουν στον γύψο τα σωματεία.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, από την πρώτη στιγμή απεύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης των συναδέλφων στο σωματείο, ώστε ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του συλλόγου που έμενε στα λόγια και στον εφησυχασμό.

Η πρώτη απάντηση δόθηκε με τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι δύο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά κυρίως η εκλογή αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δείχνουν ότι υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός εργαζομένων που έχουν βγάλει συμπεράσματα. 

            Είναι ευθύνη των εκλεγμένων και του ψηφοδελτίου γενικότερα, να αναπτύξουμε ισχυρότερο ταξικό πόλο. Να συζητήσουμε και να ενεργοποιήσουμε εργαζόμενους που βλέπουν τη σαπίλα και αναζητούν διέξοδο.

Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των εργαζόμενων.

Δεσμευόμαστε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των διεκδικήσεων για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδία μας.

Σε ένα αγώνα για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Για εργασία σε χώρους υγιεινούς και ασφαλείς.

Για μείωση του χρόνου εργασίας και μισθούς ικανούς να καλύπτουν τις σύγχρονές ανάγκες των εργαζομένων.

Για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, χωρίς εκβιασμούς και τρομοκρατία.

Για καμία περικοπή ή κατάργηση στο επίδομα και τα ΒΑΕ, αλλά να επεκταθούν και σε άλλες ειδικότητες.

ΔΑΣ-ΟΤΑ  ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                Πειραιάς 13/12/2021

δημοσίευσε ...