Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: Τρίτη 24 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια!!!


 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΑΘΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να συμμετέχουν μαζικά, στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Μαΐου 2022. Βασικό αίτημα η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις καθώς επίσης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων.

 

Οι υπηρεσίες των δήμων στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να ασκήσουν βασικά τους δικαιώματα και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο σε πολλές υπηρεσίες. Οι δήμαρχοι χρησιμοποιούν την έλλειψη προσωπικού ως άλλοθι και αναθέτουν την λειτουργία υπηρεσιών σε εργολάβους που καραδοκούν για να «καλύψουν τις ανάγκες των δήμων». Η ευθύνη βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες καθώς και τις Δημοτικές αρχές που τις στηρίζουν και τόσα χρόνια συνειδητά απαξιώνουν τις υπηρεσίες.

Η μικρής διάρκειας εργασία, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα, η ανακύκλωση της ανεργίας, είναι πολιτική επιλογή κυβέρνησης και δημάρχων και οδηγούν στην διάλυση των υπηρεσιών και στην ιδιωτικοποίηση τους. Γι’ αυτό άλλωστε συστήνουν τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» των δήμων.

Σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως οι σχολικές καθαρίστριες - καθαριστές ή οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές και αλλού, η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική, όπου οι εργαζόμενοι που δουλεύουν για πολλά χρόνια με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας.

Φτάνει πια!!! Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν οι άμεσες τεράστιες ανάγκες των δήμων. Να γίνουν άμεσα νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά.

Οι όψιμοι υποστηρικτές των εργαζομένων με συμβάσεις Covid, των σχολικών καθαριστριών-ων και των υπόλοιπων συμβασιούχων που εμφανίζονται στο παρά πέντε των απολύσεων, ξεχνάνε ότι τόσα χρόνια τους αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.  Να τους θυμίσουμε ότι εδώ και μήνες οι συμβασιούχοι COVID αγωνίζονται για τη μονιμοποίησή τους, κερδίζοντας αλλεπάλληλες παρατάσεις.

Αντίστοιχα ενώ το πρόβλημα των σχολικών καθαριστριών-καθαριστών είναι διαχρονικό, αφού κάθε χρόνο γίνονται κινητοποιήσεις για τη διεύρυνση του ωραρίου τους και τη μονιμοποίησή τους, κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά να κάνουν διήμερες «απεργίες» φούσκες, χωρίς καμία οργάνωση και συζήτηση στα σωματεία του κλάδου.

Νοιάζονται δήθεν για το Βοήθεια στο Σπίτι και τους συναδέλφους μέσω των ΕΣΠΑ και αντί να απαιτήσουν εδώ και τώρα την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, προτείνουν στην κυβέρνηση προκήρυξη των θέσεων πετώντας στην ουσία συναδέλφους στην ανεργία. Άραγε από τις προηγούμενες προκηρύξεις (3Κ – Βοήθεια στο Σπίτι)δεν έμαθαν τίποτα από τους εργαζόμενους που αποκλείστηκαν;

Ο ρόλος των δημάρχων συνοψίζεται στις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου που στο δήμο του έχουν πιάσει κανονικό στασίδι οι εργολάβοι και πρωτοστατεί στις ιδιωτικοποιήσεις. Η θέση της πλειοψηφίας των δημάρχων και της ΚΕΔΕ, «είναι λαϊκισμός η μονιμοποίηση των συμβασιούχων covid», «τεμπέληδες εργαζόμενοι» κλπ, είναι πλήρως ταυτισμένη με την πολιτική των κυβερνήσεων, της ευρωπαϊκής ένωσης και με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Βέβαια αυτά θα πρέπει να τα ακούν οι παρατάξεις της ΠΟΕ ΟΤΑ που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να βλέπουν τους δημάρχους ως «φίλους, συνεργάτες και συμμάχους». Να τους χαίρονται.

Η απεργία μας αφορά ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας. Ενιαία θα δώσουμε τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας. Ενιαία θα απαιτήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς που είναι καθηλωμένοι για 12 και πλέον χρόνια.

Ήρθε η στιγμή οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς,

να κατεβούμε μαζικά στο δρόμο.

  Διεκδικούμε:

>Καμία απόλυση συμβασιούχου.

>Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

>Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

>Αυξήσεις στους μισθούς.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9:00π.μ. (πλατεία Βάθη) 


 




δημοσίευσε ...