Τρίτη 17 Μαΐου 2022

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» για την «συγχορδία» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

 


Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την συγκρότηση των οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την αναβολή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων με ευθύνη των παρατάξεων ΣΥΝ.ΑΝ-ΔΑΚΕ και ΑΣΚ.

Όλη αυτή η καταστροφολογία, τα ασύστολα ψεύδη και οι συκοφαντίες των τελευταίων ημερών από την «συγχορδία» των παρατάξεων της ομοσπονδίας ΣΥΝ.ΑΝ(ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ΔΑΚΕ(ΝΔ) και ΑΣΚ(ΣΥΡΙΖΑ) κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ , το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μάη 2022 κατέπεσαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μάλιστα με δυνατό γδούπο.



Μας έδειχναν με το δάκτυλο στους εργαζόμενους ως τους καταστροφείς της ομοσπονδίας που με τις δικαστικές διαμάχες μας «κλείνουμε» μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες. Και τι έκαναν όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για να επισπεύσουν την κατάσταση και να δοθεί τάχιστα η λύση ώστε να «λειτουργήσει» η ομοσπονδία; Παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο που εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα και ζήτησαν ΑΝΑΒΟΛΗ!!! Γεγονός που το κρύβουν επιμελώς από τις ανακοινώσεις τους!

Παράταση δηλαδή ζήτησαν οι ίδιοι για όλα όσα ισχυρίζονταν τις προηγούμενες ημέρες και συκοφαντούσαν την ΔΑΣ-ΟΤΑ ότι επιδιώκει, τους δήθεν απλήρωτους εργαζόμενους της ομοσπονδίας, τις απλήρωτες υποχρεώσεις, την απαγόρευση συνεδριάσεων, τη μη λήψη αποφάσεων και άλλα παρόμοια από τον κόσμο της κινδυνολογίας τους.

Και ποιους αστείους λόγους επικαλέστηκαν; Ανεπάρκεια χρόνου να μελετήσουν  το δικόγραφο των μόλις 8 σελίδων και δήθεν «μεροληψία» (;)  της έδρας. Παρά του γεγονότος ότι δεν συναινέσαμε στην αναβολή η αστική δικαιοσύνη την έδωσε για τις 7 Ιούνη 2022.

Αστείρευτη η καταστροφολογία και οι συκοφαντίες τους, αστείρευτη και η ασχετοσύνη τους, όταν δια στόματος του νέου προέδρου ακούστηκε η παρότρυνση ότι έπρεπε να στραφούμε δικαστικά κατά της ΑΣΚ-ΟΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ).

Έχουμε κάνει ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι το μόνο που θέλει πίσω η ΔΑΣ-ΟΤΑ είναι η έδρα που μας έκλεψαν και αποτυπώνει τη βούληση των εργαζομένων που εμπιστεύονται τις ταξικές δυνάμεις. Αυτό δεν το χαρίζουμε σε κανέναν και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Συγκρότηση του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ελεγκτικής Επιτροπής έγινε και η ΔΑΣ-ΟΤΑ βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση όντας παρόν σε όλες τις διαδικασίες. Συνεπώς η ομοσπονδία και μπορεί να λειτουργήσει και αποφάσεις μπορούν να παρθούν. Όπως άλλωστε έγινε στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής  την Τρίτη 17/5/2022 όπου οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ συμφώνησαν στην λήψη απόφασης για 24ωρη Απεργία στις 24 Μάη 2022 με αίτημα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Αποδείχθηκε πόσο επικίνδυνα και σκόπιμα κινδυνολόγοι είναι.

Στην συγκρότηση των προεδρείων των οργάνων της ομοσπονδίας ξεδιπλώθηκε όλο το προκατασκευασμένο σχέδιο που είχαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΣΥΝ.ΑΝ(ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ΔΑΚΕ(ΝΔ) και ΑΣΚ(ΣΥΡΙΖΑ) και ξεδιαλύθηκε και στον πιο ευκολόπιστο ότι κόπτονται μόνο για τις καρέκλες - θέσεις της ομοσπονδίας και όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων. Η δε ΔΑΚΕ θυμήθηκε το αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο μόνο στην εκτελεστική επιτροπή, ίσως εκεί επέλεξε να αφήσει μόνο του το «ζευγαράκι» της κεντροαριστερής …προοπτικής!!!

Στον αντίποδα όλων αυτών η πρόταση της ΔΑΣ ΑΟΤΑ για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο σε όλα τα όργανα της Ομοσπονδίας ανάλογα με τη δύναμη τους, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις εκλογές του συνεδρίου, προσέκρουσε στο τείχος των ανέντιμων πολιτικών τους συμφωνιών.

Το σχέδιο τους ευθύς εξαρχής ήταν ο αποκλεισμός των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ-ΟΤΑ, της δεύτερης δύναμης της ομοσπονδίας, από τα προεδρεία των οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως και έπραξαν, για να μπορούν μεταξύ τους τα «συνεταιράκια» να μοιράσουν τις καρέκλες της ομοσπονδίας και πρωτίστως να μπορούν ανενόχλητοι να βάζουν πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων, χωρίς να έχουν το αγκάθι της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι πλανώνται πλάνη οικτρά, αν έχουν την εντύπωση ότι είναι ικανοί με τέτοιες τακτικές να θέσουν τις ταξικές δυνάμεις στο περιθώριο. Μπορεί να μας απέκλεισαν από το προεδρείο αλλά δεν μπορούν να μας αποκλείσουν από την ψυχή του κάθε αγωνιστή εργαζόμενου που συμπορεύεται μαζί μας και αναγνωρίζει ότι μόνο μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους τίμιους συνδικαλιστές αλλά και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να περάσουν στην αντεπίθεση. Δεν περιμένουμε τίποτα από επίδοξους σωτήρες. Είναι σίγουρο ότι όσο εμείς τους δίνουμε χρόνο και χώρο τόσο αυτοί θα κλέβουν τις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματα μας.

Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα. Κάθε μέρα όλο και περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Οι μισθοί μας εξακολουθούν να είναι καθηλωμένοι για 13 και πλέον χρόνια. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά θα συνεχίσει να χτυπιέται λυσσαλέα και να αντικαταστείτε με συναδέλφους συμβασιούχους. Την ίδια ώρα οι ιδιωτικοποιήσεις εντείνονται με βασική αιτιολογία την έλλειψη προσωπικού.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας. Σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας μας δίνετε η δυνατότητα να αμφισβητήσουμε το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που το μόνο που προσφέρει είναι πολέμους και μιζέρια για τους λαούς και αμύθητα πλούτη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 17-5-2022

δημοσίευσε ...