Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΣΟΜΕΔΠ: Να σταματήσουν οι εκδικητικές – τιμωρητικές μετακινήσεις εργαζομένων.


 

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες στο Σωματείο μας για εκδικητικές – τιμωρητικές μετακινήσεις εργαζομένων από την δημοτική αρχή Πειραιά, όταν οι συνάδελφοι εκφράζουν διαφορετική άποψη και απαιτούν το δίκιο τους.

Με το προσχηματικό «υπηρεσιακές ανάγκες» αλλά και όλο το αντιδραστικό και αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η δημοτική αρχή Πειραιά αυθαιρετεί και αυταρχικά μετακινεί εργαζόμενους τιμωρητικά και «προς παραδειγματισμό» των υπολοίπων.

Όταν οι συνάδελφοι εγγράφως και ενυπόγραφα καταθέτουν τις ενστάσεις τους σε υπηρεσιακά – εργασιακά θέματα, όπως για την υποστελέχωση ή την αποδυνάμωση υπηρεσιών και για την εντατικοποίηση εργασίας, αυτόματα μπαίνουν στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής.

Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου Πειραιά και έχουν να κάνουν με τα αλλότρια καθήκοντα και αρμοδιότητες κατά παράβαση των προβλέψεων του ΟΕΥ, την έλλειψη προσωπικού αλλά και την άνιση κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, που γίνεται με κριτήρια προσωπικών σχέσεων και ευνοιοκρατίας και όχι της εύρυθμης  λειτουργίας της υπηρεσίας και της καλύτερης και ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των δημοτών, αποτελεί πεδίο τιμωρητικού χαρακτήρα και δυσμένειας για την δημοτική αρχή Πειραιά.

Την ίδια αντιμετώπιση της δυσμένειας και της μετακίνησης έχουν και όσοι εργαζόμενοι αναδεικνύουν προβλήματα δυσλειτουργίας των υπηρεσιών που άπτονται στην ευθύνη της δημοτικής αρχής και έχουν αντίκτυπο ακόμα και στην ασφάλεια των σχολείων, των μαθητών, των εργαζομένων και των χώρων εργασίας.

Όλα αυτά σε αντίθεση με τα γραφεία αντιδημάρχων που «σφύζουν» από προσωπικό, επίσης με αλλότρια καθήκοντα, προκειμένου να εξυπηρετούν κυρίως τις δικές τους πελατειακές τους ανάγκες.

Η αναξιοκρατία, η ευνοιοκρατία και η αντιμετώπιση των εργαζομένων με δύο μέτρα και δύο σταθμά από την δημοτική αρχή Πειραιά αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στον υπό τροποποίηση Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που καταψηφίστηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του δήμου και το ΣΟΜΕΔΠ έχει καταθέσει προσφυγή ακύρωσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που ψηφίστηκε μόνο από την δημοτική αρχή και την συνεργαζόμενη δημοτική παράταξη «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

Καλούμε την δημοτική αρχή Πειραιά, να σταματήσει τις αυθαίρετες και αυταρχικές αποφάσεις και να ανακαλέσει όλες τις εκδικητικές – τιμωρητικές μετακινήσεις εργαζομένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 


δημοσίευσε ...