Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Ακυρώθηκε για δεύτερη φορά ο νέος ΟΕΥ του δήμου Πειραιά


 

Βροχή πέφτουν τα «χαστούκια» στη δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη σε ότι έχει να κάνει με το νέο αντιδραστικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Πειραιά, που εναγωνίως επιχείρησε να περάσει ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβρη του 2023.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Αττικής ακύρωσε τον ΟΕΥ του δήμου Πειραιά, επιστρέφοντας τον πίσω με την οδηγία ουσιαστικά της νέας διαδικασίας για την αποστολή και έγκρισή του (νέα απόφαση δημοτικού συμβουλίου, νέα γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, βεβαίωση Οικονομικής υπηρεσίας).

Ούτε η αντιδημοκρατική στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παν. Αβραμίδη να αφαιρέσει αυταρχικά τον λόγο από τον γραμματέα του ΣΟΜΕΔΠ Βασίλη Γκιτάκο στη συνεδρίαση για την ψήφιση του ΟΕΥ να καταθέσει τις αντιρρήσεις των εργαζομένων, αλλά ούτε και η αλαζονική στάση του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη να αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο και να μην ακούσει τις θέσεις των εργαζομένων, πόσο μάλλον να τις λάβει υπόψη του, στάθηκαν αρκετές για να εγκριθεί ο ΟΕΥ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Αττικής.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής να αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον νέο ΟΕΥ, όταν είχε καταψηφιστεί στο υπηρεσιακό συμβούλιο με απόλυτα τεκμηριωμένη την αρνητική γνώμη του εκλεγμένου αιρετού μέλους των εργαζομένων, όχι μόνο εκθέτει για άλλη μια φορά το Δήμο Πειραιά και τους υπεύθυνους σύνταξης του ΟΕΥ, πρωτίστως φανερώνει την στάση της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις απόψεις των εργαζομένων.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) αισθάνεται δικαιωμένο, γιατί ήταν το μόνο σωματείο εργαζομένων του δήμου που αντέδρασε στην ακύρωση του νέου ΟΕΥ με ανακοινώσεις, με παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και του υπηρεσιακού συμβουλίου και με προσφυγή κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τον νέο ΟΕΥ ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αναδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας τις αντιδραστικές διατάξεις του νέου ΟΕΥ, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών, την φωτογραφική - ρουσφετολογική μη εφαρμογή του «προβαδίσματος κατηγοριών» για τις θέσεις ευθύνης, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, την εντατικοποίηση εργασίας, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, ακόμα και την a la cart τήρηση της νομοθεσίας που οι ίδιοι έχουν σαν «ευαγγέλιο».

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά για αυτούς που δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, αλλά πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που κάνουν βρώμικη προπαγάνδα εναντίον του ΣΟΜΕΔΠ και των εκλεγμένων αιρετών εκπροσώπων στο υπηρεσιακό συμβούλιο με την «Δημοκρατική Έκφραση» ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας κατά του «προβαδίσματος κατηγοριών» προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση ευθύνης προϊσταμένου.

Όπως αποδεικνύεται και στην πράξη τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αλλά και τίποτα δεν μας χαρίζεται. Η συσπείρωση όλων στο σωματείο και η αποφασιστικότητα, αποτελεί την μεγάλη μας δύναμη στους αγώνες και στις διεκδικήσεις μας. Συνεχίζουμε!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...