Κυριακή 2 Απριλίου 2023

«Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων της Wolt»


 

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της WOLT και στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσουν τις αποδοχές τους.

Εταιρεία και εργολάβοι επιχειρούν να επιβάλλουν το «συνεργατικό» μοντέλο και από εργάτες να τους βαφτίσουν κατ’ επίφαση σε «συνεργάτες».

Το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας, μαζί με πολλές άλλες σχέσεις εργασίας - λάστιχο, έχουν επινοηθεί από όλες τις κυβερνήσεις με αποκορύφωμα τον τελευταίο επαίσχυντο νόμο Χατζηδάκη για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι συνάδελφοι διανομείς για να πάνε ένα μεροκάματο στα σπίτια τους, στις οικογένειες τους δουλεύουν με τα μηχανάκια σε αντίξοες συνθήκες, 12ώρα και 13ώρα, μέσα στο κρύο, τη βροχή και τη ζέστη, πάνω σε δύο ρόδες.

Μετά τον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων διανομέων στην efood που έσπασαν στην πράξη τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, σειρά σήμερα παίρνουν οι διανομείς στην πλατφόρμα της Wolt, ενάντια στη μείωση των αποδοχών τους από την εταιρεία.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο και αλλού, δείχνουν ότι μοναδική διέξοδος είναι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις που πάνω από όλα βάζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους.  Δεν θα τους περάσει.

Ο αγώνας των συναδέλφων της WOLT είναι και δικός μας αγώνας. 


 

δημοσίευσε ...