Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Υπ. Εσωτερικών : «Πουλήστε – ιδιωτικοποιήστε – απολύστε»

Προκλητικότατος και απαξιωτικός προς τους εργαζόμενους και προς τους δημάρχους  παρουσιάστηκε στο  έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αν εξαιρέσει κανείς το «δωράκι» του ασυμβίβαστου προς τους δημάρχους, που μάλλον δεν τους έπεισε, υπεραμύνθηκε της σκληρής μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης και δεν άλλαξε καμία «γραμμή πλεύσης» σε ότι αφορά το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε στη βουλή με την ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών, τις διαθεσιμότητες, το πειθαρχικό, τις καταργήσεις υπηρεσιών, τις αναγκαστικές μετακινήσεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εμπεριέχει και την επιτροπεία των δήμων.

Όπως δεν έπεισε εξάλλου και η ηγεσία της ΚΕΔΕ με την πρόταση αντίδρασης – κινητοποιήσεων που πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Ασκούνης.

Τελικά στο έκτακτο συνέδρειο της ΚΕΔΕ αποφάσισαν, στις 12/12  αναστολή της λειτουργίας των δήμων, με πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (οι «σκληροί» πρότειναν και ενδεχόμενη διανυκτέρευσή τους εκεί).

Στις 19/12, πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί κτλ.)• στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, στην υπόλοιπη χώρα, στις έδρες των κάθε ΠΕΔ (το ψήφισμα της ηγεσίας προβλέπει οι κινητοποιήσεις των ΠΕΔ να γίνουν 17, 18 και 19)

Προσφυγή στη ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση.

Μπροστά στην αδιάλλακτη στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης αλλά και την ατολμία της ΚΕΔΕ για μαζικό και δυναμικό αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, για ακύρωση του μνημονίου που εξοντώνει τους εργαζόμενους και διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θα είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που θα κάνουν πίσω.

Και δεν θα κάνουν πίσω, ειδικά τώρα που έχουν φέρει αναστάτωση και πανικό με τις κινητοποιήσεις και τους μέχρι τώρα αγώνες τους στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, γιατί παλεύουν για το δικαίωμά τους στην εργασία, διεκδικούν για την αξιοπρέπειά τους και αγωνίζονται για την ικανότητα διαβίωσης της οικογένειά τους.

Το τρίτο μνημόνιο και οι καταστροφικές συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους, για τους δήμους και για την κοινωνία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Η προτροπή του μνημονιακού υπουργού προς τους δημάρχους, που και αυτός όπως και τα υπόλοιπα μέλη της συγκυβέρνησης εκτελούν τις διαταγές της τρόικας και του κεφαλαίου, για απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της περιουσίας των δήμων πρέπει να μείνουν μόνο στα λόγια και στα χαρτιά.

Στην πράξη οι αγώνες των εργαζομένων θα τα ακυρώσουν.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την ΤΡΙΤΗ 4 και ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και ΠΕΜΠΤΗ 6 Δεκεμβρίου 2012. Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον αποκλεισμό των Γραφείων Προσωπικού (με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας-απόλυσης).

Προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στη 1.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα), ενώ θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας

Καλεί επίσης, ακόμη και την τελευταία στιγμή, τα θεσμικά όργανα των αιρετών (Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Δ.) να αποφασιστούν κοινές κινητοποιήσεις αιρετών και εργαζομένων για να προασπίσουν από κοινού το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος η πρόθεση για γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με  απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που έρθει η πρώτη διαθεσιμότητα – απόλυση σε εργαζόμενο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πλέον δεδομένη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων  ΕΔΩ

δημοσίευσε ...