Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις Δημάρχων (ΚΕΔΕ) : κάν'το όπως η ... ΑΔΕΔΥ

Τις άτολμες και ολίγον από κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ θυμίζει η πρόταση που θα καταθέσει και θα υποστηρίξει το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε στο αυριανό έκτακτο συνέδριο που διεξάγεται στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στις 9 το πρωί.

Όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ της aftodioikisis.gr το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια και μοναδική κινητοποίηση όταν κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την εποπτεία των δήμων.

Επειδή φαίνεται ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κοιτάει για άλλη μια φορά τα του «οίκου» της και αφήνει πάλι ακάλυπτους στην ουσία τους εργαζόμενους, διαχωρίζοντας τα προβλήματα που φέρνουν τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, το αυριανό συλλαλητήριο που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα ως προς την πίεση που πρέπει να ασκηθεί στους δημάρχους για πραγματική συνεργασία των δημάρχων με τους εργαζόμενους σε αγώνα ακύρωσης του νόμου.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που βρίσκονται περισσότερο από ένα μήνα σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δημάρχους και να χρησιμοποιούν τους αγώνες των εργαζομένων κατά το δοκούν.

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι ήρθε η ώρα για έργα και αγώνες και όχι μόνο για ευχολόγια και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις έχει προκηρύξει για την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012  4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» (Βασ. Αλεξάνδρου 2-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί όπου διεξάγεται το Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την aftodioikisi.gr
 
Με πρόταση για μια κινητοποίηση, έξω από τη Βουλή, την ημέρα που θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση (σε εφαρμογή του μνημονίου 3) «κατεβαίνει» η ΚΕΔΕ αύριο στο Έκτακτο Συνέδριό της, το οποίο αρχίζει στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel». Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την πρόταση, ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στους κεντρικούς δήμους της χώρας με ευθύνη των κατά τόπους ΠΕΔ.

Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο το δ.σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεκλήθη για να διαμορφώσει τις προτάσεις του για το αυριανό Συνέδριο. Η πρόταση για παραιτήσεις δημάρχων φαίνεται πως φθίνει καθώς μόνον οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας που μετέχουν στο δ.σ. της ΚΕΔΕ (πρόεδρος ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου) ενέμειναν σε αυτό.

Ενωμένοι, όμως, ως μια γροθιά, λένε «όχι» στην Εποπτεία, και μάλιστα -όπως επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης- με το που θα μπει ο πρώτος δήμος «στο πλάνο», αμέσως θα προσφύγουν στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι το Παρατηρητήριο ΟΤΑ αποτελεί κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης.

Μια διαφορετική πρόταση κατέθεσε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, διά μέσω του επικεφαλής της παράταξης στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, πρώην δήμαρχου Καισαριανής Σπύρου Τζόκα, ο οποίος πρότεινε κινητοποιήσεις σε τρία στάδια: την πρώτη εβδομάδα, κλείσιμο των δήμων μία ημέρα και συγκέντρωση σε όλες τις πόλεις, την επομένη εβδομάδα, πάλι κλείσιμο των δήμων για μία ημέρα και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, και στο τέλος -εάν δε καταφέρουν τίποτε- ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.

Να σημειωθεί πως κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο των δήμων ήταν πολλοί δήμαρχοι, με προεξάχοντες τους δημάρχους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

δημοσίευσε ...