Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 9/9/2017 – Σύσκεψη Δ.Σ. Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Δ.Ε.Θ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 – 6.00 μ.μ. – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και στα πλαίσια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που αρχίζει στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. οφείλουν να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έχουν ούτε εθιμοτυπικό, ούτε επετειακό χαρακτήρα.
Μέσα από τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, πρέπει να αναδειχθούν τα «αδιέξοδα» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται και σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στην χώρα οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Παράλληλα, ενωτικά και μαζικά, ενσωματώνοντας και όχι διχάζοντας, θα πρέπει να προβάλουν με πειστικό τρόπο ένα διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους ώστε μαχητικά να διεκδικήσουν την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών.
Το μόνο δεδομένο για τους εργαζόμενους είναι η «λιτότητα» που για πολλά χρόνια διαφεντεύει τις ζωές τους. Λιτότητα οικονομική, «λιτότητα» δικαιωμάτων εργασιακών-κοινωνικών-ανθρωπίνων, λιτότητα ελπίδας και προοπτικής. Ήδη, πληθώρα επιπλέον μέτρων έχουν ψηφιστεί και προβλέπεται να «στοιχειώσουν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όπως η μείωση του αφορολόγητου (από 8.637 ευρώ σε 5.600 ευρώ) και ο επαναϋπολογισμός των παλαιών συντάξεων, τη στιγμή που η φοροκαταιγίδα αποτελεί την μόνη ελπίδα της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων του κράτους.
Κεντρική πολιτική που εκπορεύεται από την υιοθέτηση των πολιτικών του μνημονίου αποτελεί η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων καθώς και το «ξεπούλημα» της Δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής-ατομικής περιουσίας, αφού και το τελευταίο αποκούμπι του πολίτη αυτής της χώρας… «το κεραμίδι» του, μετά την παράδοση των κόκκινων δανείων στα funds είναι υπό «κατάσχεση»!!!
Η εκχώρηση των υπηρεσιών πάσης φύσης του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μικρούς ή μεγάλους εργολάβους είναι φαινόμενο καθημερινό μπροστά στον οικονομικό στραγγαλισμό που έχει παραλύσει κάθε υπηρεσία, κυρίως κοινωνικής προσφοράς της Δημόσιας Διοίκησης.
Τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στην διαχείριση των απορριμμάτων καραδοκούν, με αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή-αδράνεια της τελευταίας συγκυβέρνησης, να ιδιωτικοποιείται η αποκομιδή σε αρκετούς Δήμους της χώρας με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού.
Ταυτόχρονα με εκβιασμούς και «δωράκια» συνεχίζεται η διαρκής προσπάθεια «άλωσης» της Δημόσιας Διοίκησης μέσω της προσχηματικής αξιολόγησης και της επιλογής Προϊσταμένων προκειμένου με απόλυτο έλεγχο η όποια αντίδραση στην διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος να υποταχθεί σε κομματικά κριτήρια και να σιγήσει.
Στοχεύουν στην διάλυση κάθε οργανωμένης μορφής αντίδρασης περιορίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, «καταργώντας» εμμέσως το δικαίωμα της απεργίας και επαναφέροντας τον θεσμό του «lock out», όπλο στην φαρέτρα των εργοδοτών.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουμε πλέον αυταπάτες!!! Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν ξανά, υποσχόμενοι δήθεν ένα καλύτερο αύριο στην πόρτα κανενός κόμματος, κανενός πολιτικού. Η λύση και η διέξοδος μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από την μαζική κινητοποίηση όλων των θιγόμενων κοινωνικών ομάδων. Δύναμη και ορμή που θα τους αναγκάσει, διαλύοντας κάθε τακτική φόβου και τρομοκρατίας, να βρουν τις λύσεις και τις διεξόδους. Μόνο όταν δεχθούν την αφόρητη πίεση της μαζικής και δυναμικής αντίδρασης των εργαζομένων θα δώσουν διεξόδους και λύσεις!!!
Μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.  Σκοπιμότητες που αποτελούν και την βασική αιτία πολυδιάσπασης ακόμη και των κινητοποιήσεων στην Δ.Ε.Θ. ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στο Δημόσιο οφείλει και πρέπει να ανταποκριθούν δίνοντας αγωνιστική διέξοδο από τον πολιτικοοικονομικό μονόδρομο που μας «πλασάρουν» ως μόνη ρεαλιστική λύση των προβλημάτων τόσο των κρατών όσο και των εργαζομένων.
Εμμένοντας αγωνιστικά στις διαχρονικές μας θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του συνόλου των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και της διαχείρισης των απορριμμάτων, μακριά από τα εργολαβικά συμφέροντα προς όφελος των Δήμων και των Δημοτών.
Διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων που έχουν ερημώσει από τις μνημονιακές απαγορεύσεις.
Διεκδικώντας να μπει τέλος στην οικονομική αφαίμαξη, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων με σταδιακή επαναφορά τους στα επίπεδα προ μνημονίων.
Συγκροτώντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο έχουν την αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους που αποτελεί θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού!!!
Απέναντι σε μια συμφωνία με αρνητικό κοινωνικό πρόσημο, οφείλουμε και θα σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι.
Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στις 6.00 το απόγευμα, θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του επίπονου και διαρκή αγώνα των εργαζομένων για την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΣΥΣΚΕΨΗ των ΜΕΛΩΝ των Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
στο ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017-4.00 μ.μ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσει ΣΥΣΚΕΨΗ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Η σύσκεψη θα γίνει με αφορμή την παρουσία κλιμακίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη, εν’ όψει της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στις 4.00 το απόγευμα, στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.) – Προξένου Κορομηλά 51 – 4ος όροφος.
Βασικό αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ενημέρωση των συνδικαλιστικών στελεχών και ο συντονισμένος τρόπος αντιμετώπισης της συνολικής επίθεσης της μνημονιακής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, ο προγραμματισμός δράσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. το επόμενο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της μαζικής προσπάθειας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της προσχηματικής αξιολόγησης, της κατάργησης του κεκτημένου δικαιώματος της απεργίας, την περαιτέρω λεηλασία του εισοδήματός μας και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας και την συντονισμένη απαξίωση και διάλυση των Δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια καλούνται για τη μαζική συμμετοχή τους και την προετοιμασία του κλάδου ώστε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και οι υπόλοιποι στο Δημόσιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ώστε να μην τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν ΟΛΟΥΣ στη μιζέρια και την εξαθλίωση και τις υπηρεσίες των Δήμων στη διάλυση ή στην εκχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Θα ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους αφήσουμε άλλο να μας εξαθλιώνουν, να μας απολύουν, να μας εξευτελίζουν!!! Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας εξαρτάται ΜΟΝΟ από το δικό μας αγώνα. Αρκεί να το πιστέψουμε…

δημοσίευσε ...