Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην Απεργία-Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης για την ψευτοαξιολόγηση δεν θα περάσουν.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση κατά της απεργοσπαστικής τροπολογίας για την «αξιολόγηση» – Τρίτη 19/9 και ώρα 1μμ. - Κάλεσμα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Με την εκβιαστική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, επιχειρεί να δημιουργήσει ρήγμα στο συμπαγές μέτωπο που συγκρότησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συμμετέχοντας καθολικά  στην Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της μνημονιακής υποχρέωσης της «αξιολόγησης».
Με την τροπολογία αυτή, απ’ τη μια μεριά τάζει, ενώ την ίδια ώρα απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη από την μαζική ανυπακοή και αντίσταση των εργαζομένων, θεωρώντας ότι με τους εκβιασμούς και τις απειλές μπορεί να τους πάρει την ρεβάνς.
Ότι δεν έκαναν οι πιο συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που διαδέχθηκε στην εξουσία, να αγγίξουν το δικαίωμα στην απεργία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω της τροπολογίας, ανερυθρίαστα και με μεγάλη θρασύτητα επιχειρεί να ευνουχίσει. 
Χτύπησε όμως λάθος πόρτα.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλο το Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της.
Δεν μπορεί, η κυρία Γεροβασίλη και η κυβέρνηση να «αποφασίζει και να διατάζει»! Δεν μπορεί προκειμένου να «σπάσει» μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες, προκειμένου να μπορέσει να «απολογηθεί» στην τρόικα, στους θεσμούς, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ!
Τα μνημόνια δεν τα ψήφισαν οι εργαζόμενοι.
Την συμφωνία με τους δανειστές και τα προαπαιτούμενα δεν τα υπέγραψαν οι εργαζόμενοι.
Συνένοχοι στο έγκλημα της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και του ξεπουλήματος στο κεφάλαιο, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!
Το γεγονός ότι η «αξιολόγηση» είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι η «αξιολόγηση» οδηγεί στην συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.
Τόσο η απαράδεκτη τροπολογία όσο και η υποχώρηση στο θέμα της κινητικότητας δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο», αφού οι εργαζόμενοι πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα μνημονιακά φύλα αξιολόγησης.
Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία – Αποχή, όπως και παλιότερα στην ανάλογη προσπάθεια που έκανε και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο τότε υπουργός Κ. Μητσοτάκης, δείχνει ότι δεν ήταν μόνο οι απολύσεις που ευθέως παρέπεμπε η «αξιολόγηση» Μητσοτάκη ο λόγος που συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι, αλλά και το γεγονός της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και της εκχώρησής τους στους ιδιώτες, που και οι δύο «αξιολογήσεις» έχουν ως κεντρικό τους πυρήνα και βασική τους στόχευση.
Η απάντηση για μια ακόμα φορά από τους εργαζόμενους στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο θα είναι το ίδιο αποφασιστική.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να μη κάνουν βήμα πίσω και να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ  την ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στην 1.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή.
Καμιά συμμετοχή στην ψευτοαξιολόγηση που μοναδικό στόχο έχει την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εκχώρηση των υπηρεσιών της σε ιδιώτες - εργολάβους, την δημιουργία μιας δεξαμενής «μετρίων υπαλλήλων» για να περάσει η μισθολογική κατηγοριοποίηση και η δημιουργία στρατιάς «υπάκουων» εργαζομένων.
Όπως αναγκάσαμε με τον αγώνα μας την κυβέρνηση να αποσυνδέσει την κινητικότητα από την «αξιολόγηση», που απειλούσε, έτσι υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην απεργία θα την αναγκάσουμε να πάρει πίσω την απεργοσπαστική – εκβιαστική τροπολογία.  
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 15-9-2017



Διαβάστε ακόμα



δημοσίευσε ...