Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ανέκρουσε πρύμναν η κα. Γεροβασίλη, από φόβο καμία σύνδεση της «αξιολόγησης» με την κινητικότητα. (εγκύκλιος)



Το ξανασκέφτηκε καλύτερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως φαίνεται από την εγκύκλιο που δημοσίευσε το Υπουργείο για την κινητικότητα και δεν εφάρμοσε τελικώς αυτά που διέρρεαν το τελευταίο διάστημα επιχειρώντας να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι, ότι όποιος εργαζόμενος δεν συμμετέχει στην «αξιολόγηση» δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην κινητικότητα.
Ακόμα και να το ήθελε η υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη, βλέποντας το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία – αποχή από την διαδικασία της «αξιολόγησης» να έχει ξεπεράσει το 85% και υπό τον φόβο να φανεί η κυβέρνηση αναξιόπιστη στους τοκογλύφους δανειστές και στην κινητικότητα όπως στην «αξιολόγηση», που δείχνοντας ανυπακοή οι εργαζόμενοι με απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία την έχουν καταργήσει στην πράξη, ανέκρουσε κυριολεκτικά πρύμναν, για τον απλούστατο λόγο ότι αν υλοποιούσε τους εκβιασμούς της, δεν θα υπήρχαν εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην κινητικότητα, με αποτέλεσμα να «ναυαγούσε» και αυτό το προαπαιτούμενο για την 3η αξιολόγηση των … «θεσμών».
Το τρίτο μνημόνιο δεν το ψήφισαν οι εργαζόμενοι.

Την συμφωνία με τους δανειστές και τα προαπαιτούμενα δεν τα υπέγραψαν οι εργαζόμενοι.
Συνένοχοι στο έγκλημα της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών και του ξεπουλήματος στο κεφάλαιο, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά την αντίδραση μας στον νόμο 4369/2016

Απεργούμε – Απέχουμε από κάθε διαδικασία της «αξιολόγησης» που μόνο στόχο έχει την δημιουργία ενός μικρού επιτελικού κράτους, με «ελαστικά» εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, που θα δίνει εργολαβίες τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες στους Ιδιώτες.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο, σημειώνεται:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 100 του ν.4472/2017:
«1. Στο τέλος της παρ.3 του άρθρου 6 του ν.4440/2016 (Α’ 224) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Για το έτος 2017, οι Υπηρεσίες αποστέλλουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση, από 1 η Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου».
[…]Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φορέων ως υπηρεσιών υποδοχής στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είναι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του ν.4440/2016, η έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους, όπου απαιτείται, και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, καθώς και η καταχώριση των ως άνω στοιχείων μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα εκ μέρους των φορέων στο ψηφιακό Οργανόγραμμα του άρθρου 16 του ίδιου νόμου.[…]
Όπως επίσης σε ότι αφορά τα αιτήματα των ΟΤΑ η εγκύκλιος σημειώνει:
[…]Για τα αιτήματα Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και υπηρεσιών αυτών, καθώς και για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χωρικής αρμοδιότητάς τους, τα αιτήματα πρέπει να φέρουν την ψηφιακή υπογραφή των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ψηφιακή υπογραφή, τα αιτήματα αποστέλλονται και σε έντυπη μορφή, ενυπόγραφα από τα αρμόδια όργανα στην Υπηρεσία μας εντός της ως άνω προθεσμίας. Η Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών παρακαλείται να κοινοποιήσει αυθημερόν την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τα Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ αυτών. Τα Υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν αυθημερόν την παρούσα εγκύκλιο στα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύουν.[…]
Η εγκύκλιος του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα ΕΔΩ

δημοσίευσε ...