Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Λάρισας ανοίγει τον χορό των κινητοποιήσεων για τους απλήρωτους εργαζόμενους στους Δήμους



Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί του αντιθέτου, νέο κύκλο κινητοποιήσεων αναγκάζονται να ανοίξουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, από την άρνηση επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων που υπέγραψαν νέες συμβάσεις σύμφωνα με το αρθ.24 του Ν. 4479/2017, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ξεπερνούν τους 2 μήνες απλήρωτοι.
Τον χορό των νέων κινητοποιήσεων ανοίγει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λάρισας με αποχή από την υπερεργασία του Σαββατοκύριακου 16 και 17 Σεπτεμβρίου και συμβολική κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου και Γενική Συνέλευση για την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα.
Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Χατζίκου στην aftodioikisi.gr   «ο Επίτροπος μας εμπαίζει, με αποτέλεσμα συμβασιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και ένα εξάμηνο. Eδώ και ένα μήνα ο Επίτροπος λέει ότι θα μελετήσει το θέμα και δεν δίνει μία σαφή απάντηση, ενώ την περασμένη Τρίτη μας έδιωξε από το γραφείο του και την Πέμπτη που είχαμε συνάντηση, έλειπε…».
Ενώ όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου «ο αγώνας συνεχίζεται» ενώ τονίζεται μεταξύ άλλων πως ο σύλλογος υπαλλήλων «είχε προειδοποιήσει πως η τροπολογία του καλοκαιριού, θα έφερνε αυτά τα αποτελέσματα της απληρωσιάς και των απολύσεων». «Ας σταματήσουν το παιχνιδάκι με τις υπογραφές του επιτρόπου. Την ευθύνη έχουν ακέραια η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτοί ψήφισαν τους νόμους, αυτοί μαζί με τους δημάρχους που στηρίζουν αυτούς τους νομούς να δώσουν εδώ και τώρα λύση. Να σταματήσουν να μας “συμπάσχουν” και να παίζουν με το ψωμί εκατοντάδων οικογενειών. Εμείς εργοδότη έχουμε τον κάθε δήμαρχο…»
Πρέπει να επισημάνουμε ότι στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων αντιδρά ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, που έχει εκλεγεί με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του προκαλούν κατάπληξη, θέτοντας θέμα λήψης της απόφασης των κινητοποιήσεων, που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος «δεν είναι απόφαση των πανελλαδικών οργάνων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά πρωτοβουλία του Συλλόγου». Κάτι παραπάνω φαίνεται να ξέρει ο κ. Καλογιάννης για τον νέο αντεργατικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του δικαιώματος της απεργίας!!!
Ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σε άλλους Δήμους και περιφέρειες της χώρας (Ν. Καβάλας, Ν.Κυκλάδων, Ν.Θεσσαλονίκης κλπ) που οι επίτροποι με διαφορετικό σκεπτικό ο καθένας αρνείται να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ενταγμένοι όλοι τους στο ίδιο μνημονιακό μέτωπο, εκτελούν τις νεοφιλελεύθερες εντολές της Ε.Ε. του ΔΝΤ και του κεφαλαίου και θέλουν να τα ξεπουλήσουν όλα στα επιχειρηματικά – εργολαβικά συμφέροντα και να αντικαταστήσουν την μόνιμη και σταθερή εργασία με εργαζόμενους ολιγόμηνης διάρκειας, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα.
Ο πολυήμερος αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πρέπει να συνεχιστεί από εκεί που τον είχαμε αφήσει.
Καμία υπομονή και ανοχή στον εμπαιγμό που δεχόμαστε από τις παλινωδίες των νομοθετημάτων της κυβέρνησης και την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τους ίδιους σκοπούς εξυπηρετούν και οι δύο, μνημόνια – λιτότητα – ανεργία. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πλειοψηφία των αιρετών στους Δήμους, κατά την προσφιλή τους τακτική, παίζουν κομματικά και πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, που οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που είχε εκφράσει ότι η νομοθετική διάταξη είναι προβληματική και δεν θα δώσει λύση και είχε προτείνει την συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όταν η κυβέρνηση, ίσως και για πρώτη φορά, ήταν με την πλάτη στον τοίχο από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ να ξαναπιάσει το νήμα του αγώνα, να μπει μπροστά, να οργανώσει και να συντονίσει τον αγώνα και με άλλες ομοσπονδίες και κλάδους εργαζομένων (παιδεία – υγεία κλπ), με τα αιτήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα
Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων

δημοσίευσε ...