Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Αλίμου : Περικοπές σε μισθούς και απολύσεις με τις «ευλογίες» συνδικαλιστή



To META OTA εργαζομένων Δήμου Αλίμου και οι εργαζόμενοι του Δήμου είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που συνεχίζουμε να δίνουμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να παραμείνει ο Δημόσιος χαρακτήρας στις υπηρεσίες του Δήμου.
Με τον αγώνα μας αντιστεκόμαστε στις απολύσεις εργαζομένων  συμβασιούχων, γνωρίζοντας καλά ότι οι απολύσεις ανοίγουν την κερκόπορτα για τον εργολάβο και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, ενώ παράλληλα παλεύουμε και για να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα όλων των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την  ποιότητα των υπηρεσιών  που προσφέρουν οι εργαζόμενοι για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Για αυτό το λόγο το καλοκαίρι μετά την απόφαση του ΕΛ.ΣΥΝ. στις 7/6/2017 που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων, αντισταθήκαμε και δεν επιτρέψαμε την απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων, γιατί αυτό θα καταστούσε αδύναμη την υπηρεσία της καθαριότητας σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να καλύψει  ακόμα και βασικές της ανάγκες.
Τις απολύσεις αυτές όμως επιθυμούσε ο συνδικαλιστής(;) της Συν-Αν στον  Άλιμο, Διευθυντής με ανάθεση ΔΕ1 Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γεωργακόπουλος Δημήτρης και η παράταξή του. Ο οποίος δεν δίστασε να κάνει μέχρι και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσει να απολυθούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι γιατί το κόστος ήταν μεγάλο. Στις δε κινητοποιήσεις έκανε ότι ήταν δυνατό για να τις υπονομεύσει, η θέληση όμως και η δύναμη της αντίστασης και της αλληλεγγύης των εργαζόμενων όχι μόνο δεν κάμφθηκε αλλά έδωσε και μαθήματα αξιοπρέπειας.
Η απάντηση του Δήμου μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου τον περασμένο Ιούνιο ήταν να περικόψουν, όχι μόνο τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 18/6/2017 και στις 22/6/2017 που ορθώς το έπραξαν, αλλά αδικαιολόγητα και παράτυπα ο Δήμος προχώρησε σε περικοπή ημερομισθίων και για ημέρες που οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ήταν στη δουλειά τους. Ενώ με εισήγηση, πάλι του ίδιου συνδικαλιστή, οι συμβασιούχοι να πάνε να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι παρέμεναν απλήρωτοι μέχρι πρόσφατα παρά του ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όλο αυτό το διάστημα.
Σε όλα αυτά πρωτοστάτησε ο συνδικαλιστής ΔΕ1 Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών με ανάθεση Γεωργακόπουλος Δημήτρης και η παράταξή του. Με πρόφαση την απόφαση του ΕΛ.ΣΥΝ. αντιστεκόταν  και καθυστερούσε αδικαιολόγητα και για μεγάλο χρονικό διάστημα την πληρωμή των συναδέλφων συμβασιούχων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.
Η παρέμβαση μας όμως ήταν καθοριστική, αντισταθήκαμε καταθέτοντας στον Δήμο όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα και επιμένοντας  καταφέραμε το δίκαιο και το αυτονόητο, να πληρωθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι τα δεδουλευμένα τους.
Ο συνδικαλιστής(;) συνάδελφος Γεωργακόπουλος Δημήτρης, ΔΕ1 Διευθυντής με ανάθεση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησε και στο να βάλει πλάτη να κοπούν τα ημερομίσθια συναδέλφων άκριτα και αδικαιολόγητα για το διάστημα των αγώνων μας. Σε έγγραφό μας-αίτηση για την πιστοποίηση της παρουσίας και προσφοράς εργασίας των εργαζόμενων στην υπηρεσία τους για τις ημέρες των περικοπών προς το τμήμα το οποίο προΐσταται, δεν πήραμε καμία απάντηση. Μέρος των δικαιολογητικών ήρθε στα χέρια μας μετά από παρέμβασή μας στον ίδιο. Επίσης, επανήλθαμε στον ίδιο με έγγραφό μας για την πιστοποίηση της παρουσίας των εργαζόμενων τις ημέρες των περικοπών στην εργασία τους όπως προκύπτει από τα ημερήσια παρουσιολόγια όμως, καμιά απάντηση δεν πήραμε.
Η δική μας απαίτηση είναι καμιά παράτυπη και αδικαιολόγητη περικοπή στους εργαζόμενους και για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε κάνοντας προσφυγή σε όλα τα αρμόδια όργανα.
«Ηχηρή» όμως ήταν και από αυτή την διαδικασία η απουσία της παράταξης του συνάδελφου Δημήτρη Γεωργακόπουλου, που έχουν εξαντλήσει πια όλες τις δικαιολογίες προκειμένου να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την στήριξή τους σε οτιδήποτε αντίθετο με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων  αλλά και την απουσία τους από όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας. Τόσο οι παραπάνω ενέργειες όσο και ενέργειες άλλων στελεχών της παράταξης του να ψηφίζουν στο Νομικό Πρόσωπο να απολυθούν εργαζόμενοι δείχνουν ξεκάθαρα σε ποιο στρατόπεδο έχουν επιλέξει να βρίσκονται και σίγουρα όχι σε αυτό με τους εργαζόμενους συναδέλφους τους.
Ο αγώνας μας για τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον Δημότη δε θα σταματήσει από εμάς και δε θα σταματήσει από κανένα εμπόδιο είτε συνδικαλιστή(;) είτε της Διοίκησης
                                   ΜΕΤΑ ΟΤΑ Eργαζομένων Δήμου Αλίμου, 26-9-2017

δημοσίευσε ...