Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Λασπολογεί και συκοφαντεί ο Δήμαρχος Λαμιέων για να κρύψει τις ευθύνες του




Σε κατάσταση έντονου πανικού ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης επιχειρεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε να φορτώσει τις δικές του ευθύνες και της δημοτικής του παράταξης για την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει  με τους συσσωρευμένους τόνους απορριμμάτων μέσα στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα, στους απολυμένους εργαζόμενους, στους συνδικαλιστές και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος που έχει ανερυθρίαστα δηλώσει ότι «καλύτερος εργαζόμενος είναι ο απολυμένος εργαζόμενος» τολμά να κατηγορεί τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ για Γκεμπελίστικες λογικές.
Τολμά να μιλά για «εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών» όταν ο ίδιος έχει αποφασίσει, θυσιάζοντας τους δημότες της Λαμίας και τους εργαζόμενους, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εργολάβου.
Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης τολμά να επικαλείται την Δημοκρατία και τους θεσμούς της, όταν ολόκληρο το πανελλήνιο έχει δει τον τρόπο με τον οποίο διοικεί τον δήμο αλλά και τις διαδικασίες με τις οποίες παίρνονται οι αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όταν ολόκληρο το πανελλήνιο έγινε μάρτυρας της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ίδιου του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που για να επιβάλλουν την ειλημμένη από καιρό συμφωνία της εκχώρησης της υπηρεσίας καθαριότητας με συγκεκριμένο εργολάβο έδωσαν εντολή στην αστυνομία να συλλάβει απολυμένους εργαζόμενους και στις δυνάμεις καταστολής να αποκλείσουν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην αφήσουν πολίτες, εργαζόμενους και εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πλησιάσουν την αίθουσα συνεδρίασης.
Εκτός των παραπάνω ας απαντήσει ο «θεματοφύλακας» της δημοκρατίας Δήμαρχος Λαμιέων, πόσο δημοκρατικό είναι να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο με τους συμβούλους της δημοτικής του παράταξης και απούσες όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης; Ή πόσο δημοκρατικό είναι να απαγορεύεις να συζητηθεί το ένα και μοναδικό θέμα της συνεδρίασης που έφερε σύσσωμη η αντιπολίτευση;  
Τέλος για ποια ακριβώς νομιμότητα των αποφάσεων του κάνει λόγο ο Δήμαρχος Λαμιέων όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Ελεγκτής Νομιμότητας τις ακυρώνει.
Πρέπει να καταλάβει ο Δήμαρχος Λαμιέων ότι οι καιροί του «αποφασίζουμε και διατάσουμε» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τέτοιες πολιτικές τις έχουν καταδικάσει και τις έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.
Μπορεί η Δημοτική Αρχή του κ. Νίκου Σταυρογιάννη να στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων, οι εργαζόμενοι όμως μέσα από τα συνδικάτα τους θα συνεχίσουν να παλεύουν για το δικαίωμα στην εργασία και να υπερασπίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος της κοινωνίας, όσο και αν ενοχλείται ο κ. Σταυρογιάννης.
Η συκοφαντία και η λασπολογία που αποτυπώνονται στην κατάπτυστη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων δεν μας προκαλούν εντύπωση, είναι ευθυγραμμισμένη απόλυτα με την επίθεση των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος που μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Όση λάσπη και να ρίξει στους απολυμένους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστές ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης δεν μπορεί να κρύψει ούτε τους όγκους σκουπιδιών που με δική του ευθύνη έχουν δημιουργηθεί στις γειτονιές της Λαμίας, αλλά πρωτίστως δεν μπορεί να κρύψει τους σκοπούς του και τα συμφέροντα του εργολάβου που τελικά εξυπηρετεί, ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη.
Μαζί με τους εργαζόμενους συνεχίζουμε τον αγώνα για επαναπρόσληψη και των 47 απολυμένων συναδέλφων και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας.
Ένα είναι σίγουρο, θα μας βρίσκεται συνέχεια μπροστά σας !!!
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/22-9-2017
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ...ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!
 

δημοσίευσε ...