Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μια απάντηση στη δήλωση του κ. Βορίδη στα «ΝΕΑ»



Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης,  όπως και ο αρχηγός του κόμματος του Κυριάκος Μητσοτάκης, βυσσοδομούν πάνω στα άψυχα κορμιά των εργατών καθαριότητας που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της εργασίας τους, πάνω  στα χιλιάδες εργατικά ατυχήματα και πάνω στις κάθε τύπου επαγγελματικές ασθένειες που προκαλούνται στους εργαζόμενους από την ιδιαιτερότητα της εργασία τους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
Με το βλέμμα στραμμένο στις ιδιωτικοποιήσεις και την εξυπηρέτηση των μεγαλοεργολάβων, ο κ. Βορίδης και το κόμμα του θεωρούν αχρείαστους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, ενώ η πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών τους που οφείλονται στην τραγική έλλειψη προσωπικού που δημιούργησε η πολιτική των μνημονιών και αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους εντατικοποίησης της εργασίας και πρόκλησης ατυχημάτων, θεωρείται από την ακροδεξιά ιδεολογία του κ. Βορίδη, ….σπατάλη!
Η χρόνια ρουσφετολάγνα δεξιά εγκαλεί τους όψιμους ρουσφετολόγους της κυβέρνησης για πελατειακές παρεμβάσεις – εξυπηρετήσεις.
Ο κ. Βορίδης με την δήλωση του επιτίθεται προσχηματικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ στην ουσία τα βάζει με τους χιλιάδες εργαζόμενους των Δήμων που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων που αυταρχικά και βίαια κατάργησε η μνημονιακή πολιτική που δουλικά στηρίζει και εφάρμοζε και ο ίδιος ως υπουργός των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πλήρως υποταγμένοι στους δανειστές και το κεφάλαιο βαδίζουν στον ίδιο μνημονιακό δρόμο που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο των εργαζομένων και την κοινωνία, ενώ μετατρέπει την χώρα σε αποικία των δανειστών.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ή η απόκτηση (αξιωματική αντιπολίτευση Ν.Δ.) της νομής της εξουσίας και πως θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.
«αυτοί μιλούν για κέρδη και ζημιές,
εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»
Βασίλης Γκιτάκος, Αντιπρόεδρος της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ
----------------------------------------------------------------------------

Δήλωση Βορίδη στα «ΝΕΑ»,
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2017
«Ρουσφέτια για τους λίγους κολλητούς, φτωχοποίηση για τους πολλούς»
Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κοινωνία έχει τεράστιες ανάγκες σε γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς. 
Αντί για αυτό, η Κυβέρνηση σπαταλά χρήματα είτε για αχρείαστες προσλήψεις στους Δήμους, είτε για υπερωριακή δήθεν απασχόληση των νυν εργαζομένων σε αυτούς. 
Και αυτά γιατί μειώνουν το ωράριο από 8 σε 6,5 ώρες για όλους όσοι δεν εργάζονται στα γραφεία. 
Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδίδεται διαρκώς σε πελατειακές παρεμβάσεις για συγκεκριμένες ομάδες υπαλλήλων. 
Γιατί ψάχνει, κακήν κακώς, να μαζέψει ψήφους με μικροκομματικές μεθοδεύσεις που  τραυματίζουν και τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. 
Ρουσφέτια για τους λίγους κολλητούς, φτωχοποίηση για τους πολλούς, δίχως αύριο για τη χώρα». 

δημοσίευσε ...