Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλαδική κοινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 23 Σεπτεμβρίου 2010



Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 870

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Σεπτεμβρίου 2010.








Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στους Ο.Τ.Α. και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της χώρας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ορισμένου Χρόνου ή Έργου και 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Με τον τρόπο αυτό εκφράζει την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης για διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και καλεί όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στις 9.00 π.μ. έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στην Αθήνα.

Αιτήματα είναι, η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή την απόφαση επιτροπών συμβασιούχων και φορέων για πανελλαδική συγκέντρωση την ίδια ημέρα κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την απαράδεκτη απόφασή της να παγώσει ακόμη και τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή είχαν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες και το προσωπικό εργάζονταν με βάσει τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος για πρόσληψη μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας σε πολλούς φορείς των Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και την καθαριότητα, αλλά και μείζονα οικογενειακά προβλήματα σ’ αυτούς που άφησαν την προηγούμενη εργασία τους ή μετακόμισαν στον τόπο πρόσληψής τους και τώρα απολύονται.

Η αντικοινωνική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της οικονομικής κρίσης του εμπαιγμού και των απαράδεκτων δεσμεύσεων της απέναντι στο Δ.Ν.Τ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς «τοκογλύφους», διευρύνει την ανεργία, την ελαστική εργασία και την υποαπασχόληση και οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα, τις ανισότητες και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Πρωταρχικό καθήκον για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τον Ελληνικό λαό είναι η πάλη για την αποδέσμευση από την πολιτική του μνημονίου και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε επίσης, ιδιαίτερα για το θέμα αυτό, για το οποίο το αρμόδιο Υπουργείο των Εσωτερικών δεν κάνει τον κόπο να δώσει μια απάντηση να κλιμακώσει τις ενέργειές της τις επόμενες μέρες και ενόψει της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Αττικής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                          Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...