Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

...περί κομμένων παροχών από τον Ο.Π.Α.Δ !!!



Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 860

Προς:
Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Δ.
κ. Σουλιώτη Κυριάκο
Ηπείρου 38
104 33 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Κύριε Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των συναδέλφων μας ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., οι οποίοι ξαφνικά σταμάτησαν να καλύπτονται για μια σειρά ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων, για τις οποίες μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς πληρώνονταν κανονικά.
Πληροφορηθήκαμε ότι αυτό συμβαίνει σε εφαρμογή της με αριθμ.: 376/18-3-2010 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Δ., καθώς και του Νόμου 3867/2010 (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α’ – ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 128/3-8-2010), άρθρο 24, παρ. 1-3, όπου προβλέπεται ότι δεν εκκαθαρίζονται δαπάνες που αφορούν ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις, αν δεν έχουν κοστολογηθεί με Προεδρικό Διάταγμα. Δηλαδή, μια σειρά από εξετάσεις που τόσα χρόνια εκκαθαρίζονταν με κοστολόγηση από Υπουργικές Αποφάσεις, Αποφάσεις του ΚΕΣΥ και αποφάσεις του Δ.Σ. σταματούν να εκκαθαρίζονται με την «υπόσχεση» ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα τις περιλαμβάνει.

Έχουμε να παρατηρήσουμε ότι στον σχετικό Νόμο 3867/2010, γίνεται αναφορά επανειλημμένα και αποκλειστικά στον Κανονισμό Παροχών του Ο.Π.Α.Δ. Δεν αναφέρεται πουθενά ο Κανονισμός Παροχών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ο οποίος συνεχίζει να ισχύει χωρίς περικοπές και τροποποιήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου Πετραλιά.
Κατά συνέπεια, το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. μπορεί να συνεχίζει να εκκαθαρίζει τις σχετικές δαπάνες. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια συνιστά έμμεσο τρόπο υποβάθμισης της παρεχόμενης περίθαλψης από το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στη σημερινή δυσβάσταχτη συγκυρία για τον εργαζόμενο δεν μπορεί να προστεθεί και η περικοπή των παροχών Υγείας. Πόσο μάλλον όταν οι περικοπές αυτές αφορούν κοινωνικές ομάδες με χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, διαβητικούς κ.λ.π.

Κύριε Πρόεδρε,
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και περιμένουμε από εσάς ΑΜΕΣΑ να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα αποκαταστήσουν τις παροχές στους συναδέλφους μας ασφαλισμένους του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την έκδοση και αποστολή σχετικής εγκυκλίου στα Περιφερειακά Γραφεία του Ταμείου. Σε αντίθετη περίπτωση η περικοπή των δικαιωμάτων μας θα αντιμετωπισθεί δυναμικά. Ενώνοντας τη φωνή μας με τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέμβαση για την κατάργηση της Δημόσιας καθολικής δωρεάν υγείας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

   Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                        Γιώργος Καταχανάς

δημοσίευσε ...