Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

...τυχαίο το γεγονός ότι ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του απ' την καθαριότητα?




Μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την  επίσκεψη του Νομάρχη, υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά κυρίου Γιάννη Μίχα και του πολυμελή  επιτελείου του στους χώρους του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων (Γκαράζ), όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του, με τα προεδρεία των εργαζομένων στο Δήμο.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε με έμφαση τις ειλικρινείς και ευθείς σχέσεις που θέλει να αναπτύξει με όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε ο κεντρικός πυλώνας όλου του οικοδομήματος που λέγεται Δήμος Πειραιά και στη δική μας εργασία βασίζεται η σχέση Δήμου με τους Δημότες.

Έκανε κατανοητό σε όλους μας, ότι είναι υπέρμαχος του διαλόγου με τους εργαζόμενους και ο ίδιος θα τον επιζητεί σε ότι προκύπτει, ώστε από κοινού να βρίσκονται οι λύσεις εκείνες που θα βοηθήσουν τον Πειραιά να βγει από την "ανωνυμία" του, παίρνοντας τη θέση που του αξίζει ως πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σημαντική φάνηκε να είναι για τον ίδιο η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που ομολογουμένως πρέπει να γίνει, τόσο για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και γιατί έτσι πετυχαίνεις  την καλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή εργασίας.    

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι μαζί θα προασπίσουμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου δίνοντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και πάνω απ' όλα δείχνοντας το σεβασμό μας στον πολίτη.

Αναφέρθηκε φυσικά και στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας από τα υπέρογκα χρέη που είναι απόρροια των συνεχή δανεισμών. Εγγυήθηκε την διασφάλιση της μισθοδοσίας μας και τόνισε πως υπάρχουν οι τρόποι εκείνοι που θα επιτρέψουν στο Δήμο να κάνει τους καλύτερους δυνατούς διακανονισμούς που σου δίνει το περιθώριο η νέα τροπολογία του υπουργείου αλλά και ο "Καλλικράτης". Επίσης αναφέρθηκε και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες που έχουν ήδη εφαρμοστεί προς τους εργαζόμενους της Νομαρχίας και δίνει μία ανακούφιση στον οικογενειακό  προϋπολογισμό βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης ανέξοδα. Θεωρεί βέβαια αδιανόητο να μην έχει έσοδα ή απολαβές ο Δήμος από οργανισμούς όπως ο Ο.Λ.Π , η Ε.Υ.Δ.Α.Π και άλλοι και διευκρίνισε πως υπάρχουν οι κατάλληλοι μέθοδοι πίεσης ώστε να αποσπάσει τελικά ο Δήμος αυτό που του αναλογεί.

Εξέθεσε το εμφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς μας από την έλλειψη πρασίνου επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι κάθε ανεκμετάλλευτη γωνιά να την αξιοποιήσει δημιουργώντας έστω και μικρούς αλλά ιδιαίτερα χρήσιμους πνεύμονες πρασίνου. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερης έμφασης υπογράμμισή του ότι ο χώρος της ΧΡΩΠΕΙ δεν τσιμεντοποιείται.

Τέλος ζήτησε από όλους εμάς να  καταγράψουμε αναλυτικά όλα τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να τα επεξεργαστεί για να βοηθήσει στην επίλυση τους πάντα μέσα από εποικοδομητικούς διαλόγους που θα έχει μαζί μας, στην περίπτωση που ο Πειραϊκός Λαός τον εμπιστευτεί με την ψήφο του.

Η συνέχεια ανήκε στους εκπρόσωπους των εργαζομένων που με τη σειρά μας εκφράσαμε τις ανησυχίες όλων αυτών που εκπροσωπούμε και έχει να κάνει με την ανασφάλεια που μας έχει δημιουργηθεί από τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου. Αναφερθήκαμε και ζητήσαμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του Δήμου, την διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και πάνω απ' όλα διαρκή επαφή και διάλογο για τα προβλήματα των εργαζομένων χωρίς αποκλεισμούς και "ενδιάμεσους των ενδιάμεσων κ.ο.κ"

Η συνάντηση έληξε μέσα σε ένα ήπιο και ώριμο κλίμα παίρνοντας τη διαβεβαίωση του κυρίου Μίχα ότι θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις με το κάθε Σωματείο ή Σύλλογο ξεχωριστά για να γίνει αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε χώρου εργασίας.

Υ.Γ.1. Οι εκπρόσωποι που έκαναν δεκτή την πρόταση του Νομάρχη και υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά κου Γιάννη Μίχα και δεν στρουθοκαμήλισαν ενεργώντας υστερόβουλα ήταν ο Σύλλογος Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά, ο Σύλλογος Δημοτικών Αστυνόμων Δήμου Πειραιά, το Σωματείο "Ηφαιστος" , ο Σύλλογος "Λεωνίδας" και το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργ/τών Δήμου Πειραιά.
Υ.Γ.2. Για τους απόντες, θυμόμαστε και τη στάση τους σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Υ.Γ.3. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ΚΑΙ η κυρία Μαρία Φωκιανού με την ιδιότητα της δημοσιογράφου προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά τη συνάντηση για το Κανάλι 1 του Πειραιά αλλά και να κάνει ρεπορτάζ στο χώρο του Γκαράζ ....( θυμάστε την περίπτωση, γι' αυτό και το επισημαίνω).
Β.Γ.

δημοσίευσε ...