Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Με γυρισμένη πλάτη στους εργαζόμενους !!!



Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί πλέον η τακτική της Προέδρου και της Διοίκησης του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού "Κανάλι 1". Νοιώθουμε δικαιωμένοι αν και ούτε το θέλουμε , ούτε και το χρειαζόμαστε.
Φαντάζει πολύ μικρή η αντίδραση μας να κάνουμε μόνο μια συμβολική κατάληψη στο Δημοτικό Σταθμό τον Μάρτιο του 2010, μπροστά στις απαράδεκτες ενέργειες που συνεχίζει να κάνει η Διοίκηση του Σταθμού και στην πολιτική που ασκεί εις βάρος των εργαζομένων. Ίσως θα έπρεπε να αντιδράσουμε από τότε πιο δυναμικά και πιο γενικευμένα ... τέλος πάντων , ποτέ δεν είναι αργά αν και τη σκυτάλη την έχουν πάρει πιο αρμόδιοι εργασιακά από εμάς.
Το σίγουρο πάντως είναι κατά την προσωπική μου πάντα άποψη ότι εντολές και διαχειρίσεις τέτοιων ειδών κρίσεων έρχεται από αλλού και το λέω αυτό , γιατί συγκρινόμενη η περίπτωση στο "Κανάλι 1" με τη δική μας βλέπουμε ακριβώς τα ίδια "λάθη" , τις ίδιες παρατυπίες , τις ίδιες διώξεις , όλα είναι ίδια...!
Αν ανατρέξετε λίγο στο κοντινό παρελθόν θα δείτε ότι η αρχή για κινητοποιήσεις τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε για μια τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας . Τότε λοιπόν μέσα στα όλα τραγελαφικά και παράτυπα της τροποποίησης ήταν και η απόλυση τριών συναδέλφων λόγω κατάργηση θέσης, πράγμα που εξ' αρχής το αναδείξαμε με ιδιαίτερη ευαισθησία μαζί με τα υπόλοιπα  και που τελικά δεν πέρασε, άσχετα αν κανείς δε το "κατάλαβε" !!! Για την Οδοσάρωση δε θα πω τίποτα για τι θα με πείτε γραφικό, αλλά κι αυτή τελικά δε συστάθηκε ποτέ ... (τσάμπα βρώμισε ο Πειραιάς)!!!
Οι δε διώξεις για συνδικαλιστική δράση εργαζομένων και δη συνδικαλιστών έφτασε στο έπακρο με μετακινήσεις , με μηνυτήριες αναφορές , με ποινές ετεροχρονισμένες , με ... με ... με...! 
Προβληματισμός μπαίνει και σίγουρα μεγάλος , για το πως προχωράνε σε απολύσεις εργαζομένων που ζητούν τα δεδουλευμένα τους και γιατί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προ εκλογών ???
Ποια είναι αυτή η διορισμένη πρόεδρος που ελαφρά την καρδία πριν παραδώσει την καρέκλα της στέλνει κόσμο στην ανεργία ?
Αλλά ο πιο μεγάλος δικός μου προβληματισμός είναι γιατί δεν επεμβαίνει ποτέ ο ίδιος ο Δήμαρχος στις δύσκολες καταστάσεις με τους εργαζόμενους , όταν τα πράγματα τα έχουν φτάσει άλλοι για λογαριασμό του σε αδιέξοδο και τελικά των εκθέτουν ανεπανόρθωτα ?

Υ.Γ. οι δεδουλευμένες υπερωρίες μας εκβιάζουν καμιά συνάντηση που δεν έγινε ?
Β.Γ.

δημοσίευσε ...