Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19, 20 ΚΑΙ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 1025

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Πάλι στους δρόμους του αγώνα. Δεν μπαίνουμε στο στενό «κορσέ» που μας ετοίμασαν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. Δεν θα υποκύψουμε αμαχητί στη σταδιακή περικοπή των μισθών μας και των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ξέρουμε όλοι ότι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές προετοιμάζουν με πρόσχημα το «νέο» μισθολόγιο, μεγαλύτερη «σφαγή» στους μισθούς μας και στα εργασιακά μας δικαιώματα μέσω του «Καλλικράτη».

Το πρώτο μήνυμα δόθηκε με την αποχή μας από τις εκλογικές εργασίες στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2010. Η κυβέρνηση σε πανικό έσυρε την Ομοσπονδία στα δικαστήρια και έβγαλε την απεργία παράνομη, παρότρυνε τους Δημάρχους και τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών να οργανώσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, εκβίασαν εργαζόμενους με πειθαρχικές ποινές, χρησιμοποίησαν ακόμη και τις Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές.

Η κινητοποίησή μας ανέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού είναι απαραίτητοι στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογικών εργασιών. Το ίδιο θα γίνει φανερό και τις επόμενες μέρες, μέχρι τις εκλογές. Κανένας δεν εργάζεται χωρίς να αμειφθεί. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση μονομερώς αθέτησε τις συμφωνίες και με την μείωση των αποδοχών κατάργησε το μέρος των αμοιβών μας που αντιστοιχούσαν στις εκλογικές εργασίες.

Στόχος μας δεν είναι να μποϊκοτάρουμε τις εκλογές. Γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τις εκλογές θα αποσταλεί το μήνυμα της αντίθεσης του λαού μας απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας και του μνημονίου. Επιδίωξή μας είναι η προβολή των δίκαιων αιτημάτων μας, η αναγνώριση του σημαντικού μας ρόλου στις εκλογές και η προετοιμασία για τη μεγάλη σύγκρουση μετά από αυτές εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια αδιάλλακτη πολιτική.

Γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πολλοί αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Τα δάνεια και οι κάρτες «τρέχουν». Κατανοούμε ακόμη και την απογοήτευση και τη δίκαιη κριτική που κάνουν οι εργαζόμενοι απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν πρέπει όμως να πέσουμε στην «παγίδα» που στόχο έχει την αποδυνάμωση των αγώνων μας και τη δημιουργία «ελεύθερου πεδίου» για τη λήψη σε βάρος μας αποφάσεων.

Αν τώρα δεν αγωνιστούμε σθεναρά απέναντι στη νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια θα υποστούμε μετά τις εκλογές, τότε πότε; Αν τώρα δεν αντισταθούμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, αύριο θα είναι αργά. Αυτοί σχεδιάζουν περικοπές επιπλέον 2,5 δις ευρώ απ’ τις δαπάνες του Δημοσίου που αφορούν αμοιβές του προσωπικού. Εξαγγέλλουν 500 δις ευρώ κάθε χρόνο εξοικονόμηση πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Αντιμετωπίζουν τους μισθούς των εργαζομένων ως σπατάλη. Σε απλά Ελληνικά αυτά σημαίνουν νέα επιδρομή στο εισόδημά μας και μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Για να πετύχουν το σκοπό τους ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, ανακοινώνοντας καταβολή εφάπαξ επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους μετά τις εκλογές.

Δεν πείθει πια η κοροϊδία της δήθεν αποτροπής της χρεοκοπίας της χώρας.

Ακούγεται ήδη η βοή από τις κινητοποιήσεις που έρχονται και σ’ αυτό το ραντεβού οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν το δικό τους δυναμικό και πρωταγωνιστικό παρόν.

Διεκδικούμε την άμεση υπογραφή της Σ.Σ.Ε., αυξήσεις και με επέκταση της εφαρμογής της σ’ όλους τους εργαζόμενους, (Δημοτικές Επιχειρήσεις).

Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας. Για αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας. Νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο.

Παλεύουμε για αναβαθμισμένες Δημόσιες Υπηρεσίες που θα υπηρετούν τους πολίτες και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και του περιορισμού των πιστώσεων στους Ο.Τ.Α. Θέλουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των συμβασιούχων για πλήρη και σταθερή απασχόληση, γιατί σήμερα νοιώθουμε όλοι συμβασιούχοι. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις συνέπειες του «Καλλικράτη» γιατί θα επιβαρύνει τους πολίτες και θα ανατρέψει εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε πλέον την άμεση επίλυση των χρόνιων κλαδικών-θεσμικών αιτημάτων μας.

Κατοχυρώνουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματά μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 και με αποχή ή απεργία, ανάλογα με την υπηρεσία για το ΣΑΒΒΑΤΟ 20 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Συνεδριάζουμε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 για περαιτέρω κλιμάκωση.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός διευρυμένου πανεργατικού μετώπου για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου. Γι’ αυτό και καλούμε όλα τα συνδικάτα σε συντονισμό και κοινή πάλη.

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε να γίνουμε η φωνή αυτών που δυσανασχετούν, που βιώνουν την ανασφάλεια και την ανεργία.

Όλοι στο αγωνιστικό ξεκίνημα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                          Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...