Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

"Έφυγε" από κοντά μας ο καθηγητής Νίκος Λεγάκης.




    Απεβίωσε στο Λονδίνο ο καθηγητής Ιατρικής Χειρούργος Νίκος Λεγάκης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμμαχία στον Πειραιά" υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους και την Δημοκρατική Αριστερά, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου είχε μεταβεί τις τελευταίες μέρες προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.  
   Ο Νίκος Λεγάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικούσε στα Καμίνια του Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά με άριστα και στη συνέχεια τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα τη Γενική Χειρουργική.
   Στα φοιτητικά του χρόνια είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Γ. Γραμματέας της ΔΕΣΠΑ την εποχή του 114.
   Υπηρέτησε επί 35 χρόνια στα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Αττικό» και «Γενικό Κρατικό Πειραιά» ως Διευθυντής Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής και έφθασε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
   Είχε ασχοληθεί με τον Αθλητισμό. Κατά τα έτη 1958-1975 ασχολήθηκε στενά με το ποδόσφαιρο και κατά τα έτη 1985-2000 τα ενδιαφέροντά του στράφηκαν στην καλαθοσφαίριση.
   Το 2002, απ' τις γειτονιές των Καμινίων και της Π. Κοκκινιάς μαζί με άλλους Πειραιώτες ξεκίνησαν και ίδρυσαν την αυτόνομη κίνηση «ΑΚΙΚΑΠ», ήταν η πρώτη φορά τότε που κατέβηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά.
   Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 ξαναέθεσε υποψηφιότητα επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ - Οι γειτονιές του Πειραιά» και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

   Ο καθηγητής Νίκος Λεγάκης στάθηκε πάντα, από τη θέση που κατείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλευρό των εργαζομένων, είχαμε έναν ξεχωριστό σύμμαχο και συνοδοιπόρο σε κάθε δίκαιο αίτημά μας, στεκόμενος δίπλα μας σε όλους τους αγώνες μας.
Καταλάβαινε απόλυτα την αγωνία των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα εργασιακά ζητήματα που μας απασχόλησαν κατά καιρούς.

   Οι τελευταίες του κουβέντες πριν φύγει για το Λονδίνο ήταν λίγες : "η υγεία είναι πάνω απ' όλα"...!
Το έργο όμως που αφήνει πίσω του είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ, αγγίζοντας όλους όσους τον ήξεραν!


δημοσίευσε ...