Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α 5 Οκτωβρίου 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει, την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010. Στις 10.30 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24–Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) και από εκεί θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Πλατεία Κλαυθμώνος – Αθήνα).

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν, στη συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική που στόχο έχει τις περικοπές σε αποδοχές και την ανατροπή σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα. Αντιδρούν επίσης, στην προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει το Υπουργείο Εσωτερικών στην επίλυση των θεσμικών και κλαδικών τους αιτημάτων, που επανειλημμένα έχουν τεθεί και συζητηθεί.

Της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμείνει στην αδιάλλακτη στάση της. Συνεχίσει δηλαδή, την πολιτική σκληρής λιτότητας, προωθήσει ενιαίο μισθολόγιο χωρίς πραγματικές αυξήσεις, δεν υπογράψει άμεσα την Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., δεν διασφαλίσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. και δεν τακτοποιήσει το προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι αποφάσεις για τυχόν νέες κινητοποιήσεις θα ληφθούν από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού ληφθούν υπόψη οι εξελίξεις και η κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...