Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δοκιμασία .....!


Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα πάντα σήμερα δοκιμάζονται. Δοκιμάζονται οι εργασιακές μας σχέσεις, δοκιμάζεται η κοινωνική μας αξιοπρέπεια, δοκιμάζεται το βιοτικό μας επίπεδο, δοκιμάζονται οι ιδεολογίες, δοκιμάζεται η αξιοπιστία και εντιμότητα  των πολιτικών λόγων και έργων, δοκιμάζεται η συνδικαλιστική αξιοπιστία , δοκιμάζεται η ανοχή και αντοχή μας και γιατί όχι δοκιμάζεται ΚΑΙ ο άκρατος ωχαδερφισμός μας, γενικά όλα δοκιμάζονται....!

Απαραίτητη πλέον έχει γίνει  η δεύτερη ή και η τρίτη πολλές φορές ανάγνωση σε αυτά που ακούμε, μας λένε και μας ... γράφουν , διότι άλλα λένε , άλλα εννοούν και τελικά άλλα εφαρμόζουν...αλλά ευτυχώς ... πάντα για το "καλό" μας (που λέει κι ο Μιλιόκας).

Η πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο και τον Γ.Γ του Δήμου μας που όπως είδαμε ήταν σε ευχάριστο κλίμα, σκέφτομαι όμως, μήπως εκτός των όλων ωραίων υπήρξε και πολύ "ευάερη", μήπως τελικά "έμπαζε"  ...?
Θα μου πείτε εύλογα, γιατί το λέω αυτό και από που απορρέουν οι ανησυχίες σου την στιγμή που ο Δήμαρχος ήταν θετικός σε όλα τα ζητήματα, δεν πρόβαλε αντιρρήσεις σε αυτά που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπόμνημα και γενικά υπήρξε πολύ εγκάρδιος μαζί τους, μάλιστα όταν πήγαινε ο Γ.Γ να ξεστομίσει την απαγορευμένη για τους εργαζόμενους, λέξη ΙΔΙΩΤΗΣ, τον "επανέφερε" αμέσως στην "τάξη" λέγοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μόνο σε περίπτωση απεργίας, τόνισε χαρακτηριστικά, θα το κάνει.

Οι ανησυχίες μου όμως δεν πηγάζουν από αυτό το τελευταίο, που δεν είναι βέβαια παραβλέψιμο αλλά τουλάχιστον τώρα δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανάδειξής του, ορμούνται από τα δύο σοβαρά θέματα που ανέκυψαν τις αμέσως επόμενες μέρες από τη συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου με τον Δήμαρχο κο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Το πρώτο, είναι το θέμα των συσκευών παρακολούθησης G.P.S, που τοποθετήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε οχήματα του Δήμου και βούληση μάλλον της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία τους και ενδεχομένως η διεύρυνση του "πακέτου" και στα υπόλοιπα οχήματα.
Οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετηθεί πολλές φορές στο θέμα αυτό και η θέση τους είναι ότι εφόσον η Δημοτική Αρχή τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο και εφόσον έρθει και η θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τη πλευρά τους, αν και θα έλεγα ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης που μας δοκιμάζει , ένα τέτοιο έξοδο ίσως ,ξαναλέω ίσως, να είναι περιττό.

Το δεύτερο, μεγαλύτερο κατά την γνώμη μου από το προηγούμενο, είναι το θέμα της οδοσάρωσης, που και αυτό το θέμα είχε απασχολήσει πριν ένα χρόνο σχεδόν τόσο του εργαζόμενους όσο και όλο τον Πειραιά με τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιήσει τότε με αφορμή την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και της σύστασης μια Διεύθυνσης Οδοσάρωσης χωρίς εργαζόμενους, που ποτέ δεν έγινε βέβαια αλλά άνοιγε μια μεγάλη πόρτα για να διαβεί ο ΙΔΙΩΤΗΣ ...!

Διαφαίνεται λοιπόν να θέλει η Δημοτική Αρχή τώρα να εκμεταλλευτεί αυτή την πόρτα και να αναθέσει την οδοσάρωση, που όντως είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην καθαριότητα του Πειραιά, σε εργολάβο ΙΔΙΩΤΗ, στηριζόμενη στο γεγονός ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό γι αυτή την εργασία και πρέπει να κερδηθεί και το ΣΤΟΙΧΗΜΑ των 60 ημερών.

Οι εργαζόμενοι απέδειξαν και την προηγούμενη φορά που εκτοξεύτηκε απειλή για ανάθεση σε εργολάβο ΙΔΙΩΤΗ να καθαρίσει το οικόπεδο του Σχιστού, ότι διαθέτουν υπευθυνότητα και σύνεση προς τον Πειραϊκό λαό και δεν άφησαν να ξοδευτούν άσκοπα τα χρήματά του.
Επίσης οι εργαζόμενοι έχουν καταστήσει σαφές προς όλους τους αρμόδιους ότι με κάθε τρόπο θα διαφυλάξουν τόσο την εργασία τους, όσο και τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Έρχομαι λοιπόν να καταλήξω ότι όλα και όλοι δοκιμαζόμαστε .... και θα είμαστε ο καθένας στον τομέα που του αναλογεί αλλά και όλοι μαζί απέναντι στους Δημότες του Πειραιά ... ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ των πράξεων μας.

Δοκιμάζεται η Δημοτική Αρχή για τις επιλογές της ....

Δοκιμάζονται οι συνδικαλιστές για τις ενέργειες τους ....

Δοκιμάζονται οι εργαζόμενοι για τη στάση τους και τη δράση τους ....


Υ.Γ. μας είπατε " δεν έχουμε όλα τα μέσα αλλά και με τη σφεντόνα θα καθαρίσουμε τον Πειραιά"... και το πράξαμε ...μη μας πέρνετε όμως και τη σφεντόνα προς όφελος του ΙΔΙΩΤΗ !!!

"timeo Danaos et dona ferentes",
 Β.Γ.

Συνεχίζεται .....

δημοσίευσε ...