Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Δοκιμασία ....! (συνέχεια)



Συνέχεια
Ξέρετε, ακούμε αλλά και βλέπουμε θα πω, γιατί έτσι είναι, συνέχεια από τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον ίδιο το Δήμαρχο για συνεργασία και για συμμαχία.  Πόσο όμως αυτό ισχύει στην πραγματικότητα και δεν είναι (επιεικά) ελιγμός, κέρδος χρόνου ή και σχέδιο επί χάρτου ???

Πρόθεση του Γεν. Γραμματέα που την έχει εκφράσει επανειλημμένως στους εργαζόμενους αλλά και στους εκπροσώπους τους στη συνάντηση που είχαν, είναι με απλά λόγια για να καταλαβαινόμαστε η διάλυση κατ' ουσία του Συνεργείου Επισκευή και Συντήρησης Οχημάτων - Μηχανημάτων. Πράγμα βέβαια  που ο Δήμαρχος στη πρώτη συνάντηση προσπάθησε να "μαζέψει".

Ωστόσο όμως ....

Σήμερα, το (παράνομο για εμάς) υπηρεσιακό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά συνεδρίασε, μεταξύ των άλλων θεμάτων ήταν και το να κριθεί ένας συνάδελφος για μία κενή θέση  μηχανοστασιάρχη (υπεύθυνος) του Συνεργείου Επισκευή και Συντήρησης Οχημάτων - Μηχανημάτων.  
Για άλλη μια φορά, όπως και το Σεπτέμβρη είχαν ξανακάνει, δεν έκριναν ούτε αξιοκρατικά , ούτε  αμερόληπτα, ούτε καν σύμφωνα με τις γνώσεις στο αντικείμενο !!!!! 
..... τυχαίο ? 

Σίγουρα όχι, τίποτα δεν γίνεται τυχαίο πλέον, είναι μέρος ενός σχεδίου αποδυνάμωσης και απαξίωσης
του Συνεργείου και των εργαζόμενων που το απαρτίζουν. Τεχνίτες που σε τελείως τριτοκοσμικές συνθήκες εργάζονται και αποδίδουν τα μέγιστα και οικονομικά ..., φαίνεται πως  δεν ανταποκρίνονται στις ορέξεις και τα σχέδια των καιρών.

Ορίζουν ως υπεύθυνο του συνεργείου ένα "συνάδελφο" που είναι ο πλέον άσχετος και επικίνδυνος με το αντικείμενο αλλά κομματικά φίλα προσκείμενος με την Δημοτική Αρχή , που στην ουσία είναι και το μοναδικό  προσόν που μέτρησε στο αμφιβόλου νομιμότητας υπηρεσιακό συμβούλιο. Έναν τεχνίτη (μόνο στα χαρτιά) που δεν ξέρει να ξεχωρίσει τη βίδα από το παξιμάδι, έκριναν ότι πρέπει να αναλάβει τις τύχες ενός τόσο ευαίσθητου και υπεύθυνου τομέα όπως είναι το Συνεργείο Επισκευής και Συντήρησης.

Θα μου πείτε τα βάζεις με συνάδελφο? Όχι αυτός κάνει τη δουλειά που τόσα χρόνια ήξερε να κάνει με την αμέριστη κάλυψη του ανωτερότατου του, που τον έχει βαθμολογήσει και με 9 αλλά δε ξέρουμε για ποιες υπηρεσίες είναι ο βαθμός του. (για να μην πω τίποτα άλλο, μάλλον στα μπεμπέκος θα οφείλεται)

Τα βάζω με την Δημοτική Αρχή που δεν κράτησε τα προσχήματα και με το καλημέρα από τη μία "απολύει" εργαζόμενους (Κανάλι 1),  "βολεύει τα παιδιά της", μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις (οδοσάρωση, Συνεργείο, μεταφόρτωση απορριμμάτων, Κανάλι 1 και αλλού) και από την άλλη μιλάει για συμμαχία και συνεργασία Εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής.

Και ρωτώ τώρα εγώ ...δοκιμάζονται ή όχι με τέτοιες ενέργειες οι σχέσεις μας ??? Παρότι, το ξανατονίζω αυτό, ότι υπάρχει η καλή έξωθεν εικόνα των "αγαθών" σχέσεων !!!

Καμία σημαία επανάστασης δεν προτίθεμαι να σηκώσω ( χωρίς αιτία ), αλλά προτίθεμαι να κόψω εντελώς το  κάπνισμα σταματώντας έτσι να καπνίζω και την "πίπα της ειρήνης", εξάλλου απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους όπως είναι και η "Ρετσίνα". 


Για την ιστορία πάλι να αναφέρω ότι το παράνομο υπηρεσιακό συμβούλιο έκρινε με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά, την συγκεκριμένη μετάταξη.

Υποσημείωση :  ΜΙΑ ....αλλά ΛΕΩΝ.
Υ.Γ.:  ... το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο  ...!










Συνεχίζεται

"timeo Danaos et dona ferentes",
 Β.Γ.
  

δημοσίευσε ...