Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Απαραίτητες ... διευκρινήσεις !!!


 Θέλω να αναφερθώ λίγο στο δεύτερο μέρος των αναρτήσεων με τίτλο "δοκιμασία" και να κάνω κάποιες διευκρινήσεις. Μπορεί να κουράζει λίγο που ασχολούμαι ξανά με ίδιο θέμα ,αλλά τις θεωρώ απαραίτητες τουλάχιστον για μένα

1η Διευκρίνηση :
Όταν μιλάω για παράνομο υπηρεσιακό συμβούλιο ως προς τη σύνθεσή του, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τα εκλεγμένα από τους εργαζόμενους δύο μέλη που συμμετέχουν σε αυτό. Άξια κατέχουν τη θέση αυτή , γιατί βγήκαν με διαφανής δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ως προς την εκλογή τους.
Ωστόσο κρίνω φρόνιμο, κατά τη δική μου αντίληψη πάντα, ότι θα έπρεπε να είχαν υπερασπιστική στάση απέναντι στους συναδέλφους τους, χωρίς βέβαια να κλείνουν τα μάτια και να μεροληπτούν αλλά να εξαντλούν όλα τα άρθρα του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων υπέρ τους. Έτσι αντιλαμβάνομαι το ρόλο του εκλεγμένου από τους εργαζόμενους μέλους στο Υπηρεσιακό - Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

2η Διευκρίνηση : 
Έγραψα ότι μοναδικό κριτήριο και προσόν για τον συνάδελφο που κρίθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο φαίνεται ότι είναι η κομματική του ταυτότητα και το πιθανό σενάριο όπως έχει εκφραστεί διά στόματος Γεν. Γραμματέα του Δήμου για διάλυση του Συνεργείου Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων, τοποθετώντας έναν αδαή σε αυτή τη θέση.
Το ότι ανέδειξα την ασχετοσύνη του συναδέλφου με το αντικείμενο και ότι πάνω από δέκα περίπου χρόνια λείπει από το χώρο του Γκαράζ και το αρμόδιο τμήμα, δεν έχει να κάνει με τον ίδιο τον συνάδελφο που γνωρίζει και ο ίδιος τις ανύπαρκτες δυνατότητες του για τη θέση αυτή.
Έχει να κάνει αποκλειστικά  με τη στάση της Δημοτικής Αρχής, που έβαλε στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάνω από τα αξιοκρατικά κριτήρια τα κομματικά, αν και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει πει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι "αποχρώσεις" των εργαζομένων. Επίσης έτσι   απαξιώνουν  ένα ολόκληρο Τμήμα και το έργο των εργαζομένων σε αυτό, αποσκοπώντας στην μερική ή ολική διάλυσή του.
Εξάλλου ποτέ δεν καταφέρθηκα εναντίον του προσωπικού του χαρακτήρα , ούτε άφησα υπονοούμενα για την κοινωνική του υπόσταση, μίλησα στο πλαίσιο των υπηρεσιακών και εργασιακών σχέσεων και τίποτα παραπάνω. 

"timeo Danaos et dona ferentes",
 Β.Γ.

Υ.Γ. αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει καλύτερα η φράση " Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος "


δημοσίευσε ...