Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σχολικοί Φύλακες: ο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ζητά τα ρέστα για τη «Μαραθώνια πορεία»

Τα πάντα είναι πιθανά σε αυτή τη χώρα, και απόδειξη είναι ότι ο δεύτερος των ευρωεκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς, πιστεύει ότι είναι πρώτος και πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, παρά τις προειδοποιήσεις του νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα. Τα πάντα είναι πιθανά, όπως, για παράδειγμα, το θράσος ενός μεγαλοεργολάβου, της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που έγινε «αντ' αυτού» (Σαμαρά και κράτους) και προσπάθησε να σταματήσει τη μεγάλη και ιστορική πορεία των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.
 Αναλυτικότερα:


Μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, έγινε γνωστό ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου υποστήριξης, που συνόδευε τους σχολικούς φύλακες στην ιστορική αυτή πεζοπορία, κλήθηκε σε απολογία από την Τροχαία Λαμίας, με την κατηγορία της παρεμπόδισης κυκλοφορίας.

Μαζί, όμως, με τον οδηγό, κλήθηκαν σε απολογία και οι σχολικοί φύλακες που κινητοποιήθηκαν για αυτή την πορεία, σχολικοί φύλακες που ήδη έχουν στα χέρια τους τα χαρτιά της απόλυσης.

Να σημειωθεί ότι ο οδηγός, με το φορτηγάκι, μετέφερε τα αντίσκηνα, νερό, φάρμακα, τροφή κτλ., και οτιδήποτε κρίθηκε αναγκαίο για τη «μαραθώνια» πορεία των σχολικών φυλάκων.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη «στο Κόκκινο 93,4» ο σχολικός φύλακας Μανόλης Σταθόπουλος λέει ότι «αυτό αποτελεί αιτία πολέμου» κι ακόμη πως όλα αυτά τα κατασταλτικά μέτρα τους ατσαλώνουν περισσότερο παρά τους πτοούν.

Όπως είπε, έγινε αυτεπάγγελτα από την Τροχαία Λαμίας, ενώ έκπληξη τους προκάλεσε ένα έγγραφο της δικογραφίας: πρόκειται για έγγραφο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», της εταιρείας δηλαδή που εκμεταλλεύεται το δρόμο (σ.σ.: υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για το... δημόσιο χαρακτήρα των εθνικών οδών;), με το οποίο -παραμονή της πεζοπορίας- ενημερώνει τις Αρχές για τους «κινδύνους» που θα έχει αυτό το εγχείρημα και τις καλεί να λάβουν όλα εκείνα τα «αναγκαία και κατασταλτικά μέτρα», προκειμένου να σταματήσει η πεζοπορία των σχολικών φυλάκων.

Ακούστε τι είπε ο Μ. ΣταθόπουλοςΕΔΩ.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...