Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σχολικοί Φύλακες: θα πάρουμε πίσω τη ζωή που μας στέρησαν.

Εμείς οι αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες που εισπράξαμε όλη τη βαρβαρότητα και αυταρχικότητα της μνημονιακής συγκυβέρνησης , στην αρχή με τη διαθεσιμότητα και τώρα με την απόλυση,
Εμείς που δεχτήκαμε σε κάθε ειρηνική μας διαδήλωση τη βία και την τρομοκρατία των γκλόμπς και των χημικών των δυνάμεων καταστολής του «νόμος και τάξη»,
Εμείς που βρεθήκαμε απολογούμενοι στα δικαστήρια γιατί ζητάγαμε το αυτονόητο, δικαίωμα στην εργασία,
Εμείς που μας ανάγκασε η πολιτική της συγκυβέρνησης να στερούμε από τα σπίτια και τις οικογένειές μας τα στοιχειώδη αγαθά επιβίωσης
Δηλώνουμε στη συγκυβέρνηση πως είμαστε ακόμα ΟΡΘΙΟΙ και ΖΩΝΤΑΝΟΙ!

Η κυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής έβγαλε τους ηττημένους, νικητές για να μπορέσει να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στην τρόικα μέχρι κεραίας.  
Δεν θα περιμένουμε όμως πότε οι μνημονιακοί υπηρέτες της τρόικας, της Μέρκελ και του κεφαλαίου θα πέσουν από μόνοι τους σαν «ώριμο» φρούτο.
Με τον ενιαίο αγώνα μας όλοι οι «διαθέσιμοι» - απολυμένοι θα ανατρέψουμε την πολιτική των απολύσεων , της ανεργίας της ανέχειας και της εξαθλίωσης.
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πίσω τη ζωή που βίαια μας στέρησαν και θα την πάρουμε.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας Σχολικούς Φύλακες που υποβαθμίστηκαν για να μπουν στα νοσοκομεία, που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και σε αυτούς που ήδη πετάχτηκαν στον Καιάδα της ανεργίας και είναι απολυμένοι.
Να αφήσουμε στην άκρη παραγοντισμούς, μικροεγωισμούς, λάθη και παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος που τυχόν έγιναν
ας κάνουμε αυτό που δεν κάναμε μέχρι σήμερα και απεύχεται η συγκυβέρνηση, να ενωθούμε όλοι μαζί σαν κλάδος
και σαν κλάδος να ενωθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, για το δικαίωμα στην ζωή, καθαρίστριες του Υπ.Οικ., καθηγητές, εργαζόμενους στα υπουργεία.
Ο στόχος είναι κοινός για όλους μας, κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.
Καλούμε την ομοσπονδία μας ΠΟΕ – ΟΤΑ να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το νέο κύκλο αγώνα που ξεκινάμε και να αντιληφθούν όλοι ότι είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι από το 1911 και αύριο ακολουθούν χιλιάδες επόμενοι.
Καλούμε όλους τους Σχολικούς Φύλακες και συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών στην αγωνιστική συγκέντρωση την Κυριακή 1η Ιούνη 2014 στις 7.00 το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 10) και μαζί με τις καθαρίστριες του Υπ.Οικ που συμπορευτήκαμε το προηγούμενο διάστημα σε πολλούς αγώνες να δημιουργήσουμε το νέο κέντρο ΑΓΩΝΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Αγωνιζόμενοι – Απολυμένοι
       Σχολικοί Φύλακες

δημοσίευσε ...