Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εκλογικό επίδομα:«Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού»… κ.Μιχελάκη

Ο υπουργός Εσωτερικών παρά τη δέσμευση που έδωσε στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή, ότι θα απαντήσει αυτήν την εβδομάδα για το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης αλλά και σε μια σειρά άλλων θεμάτων που του έθεσε η ε.ε, δεν έχει δώσει καμία απάντηση, δείχνοντας την απαξίωση και αδιαφορία του ίδιου και της κυβέρνησης που υπηρετεί προς τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ε.ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Συλλόγους – Μέλη της για τον μη καθορισμό μέχρι και σήμερα της εκλογικής αποζημίωσης των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Με το αριθμ. πρωτ.: 411/25-4-2014 Δελτίο Τύπου σας ενημερώναμε ότι, την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης των Δημοτικών Υπαλλήλων ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης δεσμεύτηκε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας (η οποία σήμερα τελειώνει) θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου θα δοθούν σαφείς απαντήσεις.

Επειδή η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε και είμαστε πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, προειδοποιούμε ότι, σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα απαντήσεις και δεσμεύσεις προσανατολιζόμαστε το επόμενο χρονικό διάστημα σε αναστολή κάθε εργασίας σε σχέση με την εκλογική διαδικασία.

Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία που αναμένει εναγωνίως να «εκφραστεί» στις επερχόμενες εκλογές.

Δηλώνουμε πως δεν είναι σκοπός των εργαζομένων να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην «επιλεκτική αντιμετώπιση» εργαζομένων που θα εργαστούν για τον ίδιο σκοπό και στο συνεχή εξευτελισμό και απαξίωση των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο επωμίζονται το μεγάλο βάρος της εκλογικής διαδικασίας και απαιτούν τουλάχιστον ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ-ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.


Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...