Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ : ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων.

Με ταχύτατο ρυθμό αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες των δήμων ή να αναθέσουν κομμάτι εργασιών αυτών σε εργολάβους με άλλοθι τους μνημονιακούς νόμους.
Δεν ήταν η πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποίησε χθες (28/7/2015) το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου παρουσία και ισχυρού κλιμακίου μελών της εκτελεστικής επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποτρέψουν τρεις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και φύλαξη. Τελικά μετά την δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων τα θέματα αποσύρθηκαν για άλλη μία φορά από την οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την παρακάτω ανακοίνωση κάνει γνωστό την προκήρυξη Στάσης Εργασίας για τους Συλλόγους – Μέλη του νομού Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 από τις 9.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου ενώ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:30π.μ. στο Δημαρχείο Θερμαϊκού προκειμένου να μην προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού στην εκχώρηση της αποκομιδής απορριμμάτων για δύο χρόνια σε εργολάβους.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στις ιδιωτικοποιήσεις που επιχειρούνται από μερίδα των αιρετών, οι οποίες εξυπηρετούν την κερδοφορία των εργολάβων και είναι σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των δημοτικών τελών την υπερκοστολόγηση των υπηρεσιών.
Η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ συγκεκριμένα αναφέρει :
Το «γαϊτανάκι» των ιδιωτικοποιήσεων της καθαριότητας σε πολλούς Δήμους συνεχίζεται. Φαίνεται πως κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη αυτή συγκυρία και να καρπωθούν οφέλη σε βάρος των Δημοτών.
Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού εκμεταλλευόμενη το αντιδραστικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο επιχειρεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών για τους επόμενους 24 μήνες. Εκχωρεί το «φιλέτο» των υπηρεσιών του Δήμου διαλύοντας έτσι την υπηρεσία του Δήμου και μετακυλώντας σιγά-σιγά για μια ακόμη φορά το βάρος στους Δημότες που θα κληθούν να επωμισθούν τα «κέρδη» του ιδιώτη!!!
Ως ημέρα αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί η ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού προκήρυξε Στάση εργασίας των μελών του, την ίδια ημέρα από τις 9.00 το πρωί μέχρι και την λήξη του ωραρίου, ως μια πρώτη έκφραση αντίδρασης στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού.
Η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να είναι συλλογική και μαζική.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 9.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης και την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θερμαϊκού (Μεγ. Αλεξάνδρου 2- Περαία).
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Νομό Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού.
Με τη δυναμική παρουσία μας παραμένουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!

δημοσίευσε ...