Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

«Κρυφτό» της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού και των εργαζομένων για τα κέρδη του εργολάβου.

Σε «κρυφτούλι» κατέφυγαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Θερμαϊκού προκειμένου να αποφύγουν την προγραμματισμένη για σήμερα (30/7/2015) μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και την ανάθεση αυτής για δύο χρόνια σε εργολάβο.
Κάτω από την αστυνόμευση των δυνάμεων καταστολής του κ. Πανούση πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στους Συλλόγους – Μέλη του νομού Θεσσαλονίκης.

Η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων οδήγησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να συντάξουν πρακτικό διακοπής της συνεδρίασης χωρίς να πάρουν απόφαση, παρά τις συνεχής παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Αντιδημάρχων καθώς και του ίδιου του Δημάρχου Θερμαϊκού.

 Με εντελώς όμως παράτυπο και πραξικοπηματικό όπως θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει τρόπο, με εντολή δημάρχου η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής συνέχισε αργά το μεσημέρι την διακόπτουσα συνεδρίαση.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η πρεμούρα της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού να περάσει το θέμα της ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εργολάβου σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των δημοτικών τελών το τίμημα για τον ιδιώτη.

Ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δszημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων αλλά και για την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων, συνεχίζεται …

Με κοινή ανακοίνωση τους, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ –ΟΤΑ Κλεοπ. Χοροζίδη, Χρ. Χαβδούλας, Αθαν. Χριστόπουλος, Μ. Κατούδη καθώς και οι προέδροι των πρωτοβάθμιων Σωματείων Πέτρος Πετρίδης και Γιωρ. Τσαγγάρης καταγγέλλουν τη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού για την ανάθεση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Συγκεκριμένα η Ανακοίνωση – Καταγγελία αναφέρει :

Σήμερα 30/7/2015 στο Δημοτικό Κατάστημα Θερμαϊκού στην Περαία και ώρα 14:15 συνεδρίασαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έκτακτα χωρίς επίδοση προσκλήσεων στα μέλη και χωρίς να έχει προηγηθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου και αποφάσισαν την συνέχιση του διαγωνισμού για την εργασία <<Διαχείριση Απορριμμάτων Δήμου Θερμαϊκού για 24 μήνες >>, χωρίς να προσδιορίζουν στην απόφασή τους  ημερομηνία, ώρα και τόπο συνέχισης της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαγωνισμού. 

Επισημαίνουμε ότι προηγήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Μηχανιώνας  διακοπή της συνεδρίασης της εν λόγω επιτροπής στις 10:30 πμ κατόπιν παρέμβασης εργαζομένων του Νομού Θεσσαλονίκης και μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ. 

Κατά την παρουσία  των εργαζομένων στον χώρο συνεδρίασης της Επιτροπής διαπιστώθηκε και καταγγέλλεται ότι κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής από την έναρξη της συνεδρίασης της έως και τις 10:30 παρευρισκόταν ο ΓΓ του Δήμου Θερμαϊκού. Κατά την εξέλιξη των διαβουλεύσεων μεταξύ των εργαζομένων και της Επιτροπής Διαγωνισμού με σκοπό την ματαίωση  του Διαγωνισμού συνεχώς παρενέβαιναν ασκώντας πίεση στα μέλη της Επιτροπής είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεφωνικές οχλήσεις οι Αντιδήμαρχοι,  ο ίδιος ο Δήμαρχος. Όταν είχε διαμορφωθεί το πρακτικό της Επιτροπής με το οποίο αποφασιζόταν η διακοπή της συνεδρίασης της επιτροπής ο Γ.Γ του Δήμου Θερμαϊκού  παρενέβη παρουσία όλων των εργαζομένων και εξαλείφτηκε ολόκληρη η πρόταση από το πρακτικό. Μόνο μετά την επίμονη αντίδραση συμπεριλήφθηκε η επίμαχη πρόταση. Όταν ολοκληρώθηκε η σύνταξη του πρακτικού και υπογράφηκε από τα μέλη της Επιτροπής, η πρόεδρος της Επιτροπής κλήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου και της υποδεικνύονταν η σύνταξη νέας εισήγησης  και η συνέχιση της διαδικασίας. 
                                                                                                             Περαία, 30/7/2015

δημοσίευσε ...