Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Πάρτι» εργολαβιών και εργολάβων στο Δήμο Αμαρουσίου

Μεγάλο φαίνεται πως είναι το «πάρτι» των αναθέσεων εργασιών σε εργολάβους που έχει στηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου. Αλλά η Δημοτική Αρχή δεν μένει μόνο στην μερική ανάθεση εργασιών προχωράει στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του τομέα οδοσάρωσης, ως αρχή για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσφατα φερόμενος ως διεκδικητής της προεδρίας της Ν.Δ, εκφραστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και υποστηρικτής των μνημονίων, παλαιών και νέου, απαξιώνοντας πρώτα την υπηρεσία καθαριότητας από προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό επιχειρεί τώρα την ιδιωτικοποίηση της.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου για την επιμονή της να ιδιωτικοποιήσει τον τομέα της οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας θέλοντας να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

Με τον μαζικό και δυναμικό αγώνα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από τα σωματεία και την ομοσπονδία να μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι και οι διατάξεις που δίνουν το δικαίωμα στους αιρετούς να εκχωρούν την καθαριότητα στους ιδιώτες καθώς και η άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 17-7-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας στο Δήμο Αμαρουσίου της «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου»

Μαρούσι 14/7/2015

Το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας προετοιμάζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης ενώ Ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα δήθεν κοινωνικό – φιλολαϊκό προφίλ με βλέμμα στραμμένο προς την κεντρική πολίτικη σκηνή .

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της  ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης που έρχεται να παραδώσει τον τομέα οδοκαθαρισμού καθαριότητας την προσεχή παρασκευή 17/7/2015 σε ιδιώτες ,δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας.

Επικαλείται την «έλλειψη προσωπικού», «τα παράπονα των δημοτών», την «ελλιπή χρηματοδότηση», την τουριστική εικόνα του Δήμου … πράγματα γνωστά εδώ και χρόνια…

Βέβαια, η εν λόγω ιδιωτικοποίηση αποτελεί μια σχεδιασμένη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια , για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούσαμε κουβέντα που πάνε τα 25.000.000.,00 ευρώ το χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη σε μια υπηρεσία που δεν έχει περισσότερους από 100 εργαζόμενους και καμιά 20αριά οχήματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες τις πόλης σε όλα τα επίπεδα .

Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης ότι ενώ έδωσε σε εξωτερικό συνεργείο την επισκευή των οχημάτων του Δήμου μας με την δικαιολογία ότι δεν έχουμε την δυνατότητα επισκευής στο αμαξοστάσιο στην Αμ Χαλανδρίου ,εκεί μέχρι και σήμερα επισκευάζουμε με τους μηχανικούς μας σχεδόν τα πάντα .

Θα ξεχνά φαίνεται τον Φεβρουάριου του 2014 το με αριθμό κυκλοφ ΜΕ 88334 σκουπακι που επισκευάστηκε σε εξωτερικό συνεργείο και κόστισε 10.000 ευρώ η επισκευή του στις 4/4/2014 πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς .Γιατί άραγε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε απάντηση στο τι συμβαίνει πραγματικά ;

Μεταφορά ογκωδών: δώσαμε την μεταφορά των ογκωδών σε ιδιώτη με την αιτιολογία ότι δεν έχουμε οχήματα και την μεταφορά την κάνουμε με τα οχήματα του Δήμου ΙΕΙ 8249 ΙΕΙ 8250 και με προσωπικό του Δήμου μας .

Αλήθεια πόσα φρεάτια όμβριων υδάτων υπάρχουν στο Μαρούσι και ποσά έχουν καθαρίσει εργαζόμενοι του Δήμου ενώ υπήρχε εργολαβία από ιδιώτη ;

Μήπως γίνονται εργασίες από εργαζόμενους του Δήμου και τις χρεώνεται εργολάβος ιδιώτης;

Γιατί την περίοδο του 2007-2015 δεν θυμόμαστε να έχει  γίνει καμία αγορά για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων (μικρά φορτηγά .απορριμματοφόρα ,μεγάλα φορτηγά , σύγχρονης  αντιρρυπαντικής  τεχνολογίας ) που πρέπει να εξυπηρετούν τους Δημότες .

Οι ΣΔΙΤ αποτελούν ένα ακόμη «όχημα» των τοκογλύφων και των δανειστών, στην προσπάθειά τους να αλώσουν τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και να επιβάλλουν την ανασφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το φθηνό μεροκάματο. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων δεν αντιμετωπίζεται όμως μόνο με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα τοπικά πρωτοβάθμια συνδικάτα, οι αντιδράσεις χρειάζεται να γενικευτούν και να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου από όλους τους εργαζόμενους το κλάδου και την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει τα υπερκέρδη των εργολάβων.

Όλα τα παραδείγματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών δείχνουν ότι όλοι, χρήστες των υπηρεσιών και εργαζόμενοι, βγαίνουμε ζημιωμένοι. Όλοι εκτός από τους ιδιώτες που γεμίζουν με τεράστια ποσά την τσέπη τους.

Η θέση της κυβέρνησης κατά της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών στο σύνολό τους και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας διατύπωσε ο Κώστας Πουλάκης αναφερόμενος στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011 για την καθαριότητα. Ως πρώτη άμεση κίνηση που δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το άρθρο 49 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4325/2015  που έδωσε τη δυνατότητα παράτασης των ατομικών συμβάσεων εργασίας, όλων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ως το τέλος του 2015.

Καλούμε την ηγεσία της ΠΟΕ -ΟΤΑ να καταγγείλει και να αναλάβει δράση

Αρνούμαστε να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας σε βάρος των πολιτών και των συνάδελφων μας προς όφελος ιδιωτικών και πελατειακών συμφερόντων .
«Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου»

δημοσίευσε ...